Uuring: Ida-Euroopa kalleimat öömaja pakub Tallinn

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissôtel.
Swissôtel. Foto: Raigo Pajula

Alternatiivsed reisi planeerimiseks mõeldud veebikeskkonnad GoEuro ja Airbnb arvutasid välja, et Eesti pealinnas Tallinnas on paljude suurlinnade kõrval oluliselt kulukam ööbida.

Reisiabilise GoEuro.com eesmärgiks on oma hinnaindeksiga lihtsustada reisieelarve planeerimist. Oma erapooletu hinnaindeksi väljaarvutamiseks võeti vaatluse alla 150 linna ning rohkem kui 60 000 vaatlusalust objekti, et anda ülevaade majutusäris valitsevatest trendidest.

Airbnb (veebikeskkond, mis võimaldab reisi sihtriigis leida majutuse kellegi kodus, vabas toas – toim) populaarsuse kasv ning hotellituru pidev haarde laiendamine on olulised faktorid reisijatele leidmaks parima hinnaga koht, kus reisile minnes ööbida.

GoEuro ja Airbnb edetabeli kokkupanekul leiti peaasjalikult järgmist:

- Üleüldises arvestuses hinnati Tallinn kulukuselt 104. linnaks maailmas

- Airbnb sihtkohtade arvestuses hinnati Tallinn kulukuselt 55. kohale, samal ajal kui München (Saksamaa), Toronto (Kanada) ning Lausanne (Šveits) jäävad kulukuselt Eestimaa pealinnast maha ja asuvad tabelis vastavalt 56., 58. ja 61. kohal.

- Kulukuse määralt kalleim on New York, kõige taskukohasem Albaania pealinn Tirana.

- Reisisihtriigis kellegi teise koju majutamine on aasta-aastalt muutumas suureks majandusharuks ning seega konkurendiks hotellidele. Eriti soosivalt suhtub sellisesse majutusvormi pealekasvav põlvkond, kes aasta-aastalt aina enam alternatiivset võimalust ära kasutab.

Et näha täit nimekirja maailma linnade majutuse kulukuse määradega, kliki siia.

Üldises arvestuses kõige kulukamad linnad:

Linn

Koht

New York

1

St Moritz

2

Macao

3

Miami

4

Nassau

5

Boston

6

Venice

7

Dubai

8

San Francisco

9

Monte-Carlo

10

Üldises arvestuses kõige vähemkulukamad linnad:

Linn

Koht

Tirana

1

Hammamet

2

Sofia

3

Kairo

4

Antalya

5

Bangkok

6

Bucharest

7

Warsaw

8

Belgrade

9

Shanghai

10

* Kõik hinnad arvutati kasutades sama külaliste hulka ja sama ajavahemikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles