Electrolux toob müügile ümbertöödeldud plastist tolmuimejad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Electrolux

Electroluxi uus keskkonnasäästlike tolmuimejate sari on valmistatud 55 kuni 70 protsendi ulatuses ümbertöödeldud plastist, lisaks tarbivad nad tavalistest tolmuimejatest tunduvalt vähem energiat.

Enamik meist kasutab plastist tooteid regulaarselt. Plastpudelid, sandaalid, kilekotid on lahutamatu osa meie elust. Igal aastal toodab maailm 260 miljonit tonni plasti, millest vaid 5 protsenti jõuab taaskasutusse.

Electroluxi uusim leiutis on UltraOne Green, mis on valmistatud 70 protsendi ulatuses ümbertöödeldud plastist ega sisalda PVC-d.

Ümbertöödeldud plasti kasutamine säästab firma teatel keskmiselt 90 protsenti vett ja 80-90 protsenti energiat võrreldes uue plasti tootmisega.

Lisaks on kõikide uue sarja tolmuimejate võimsus 1000 W võrra alandatud - maksimaalselt 1300ni - ning seda ilma negatiivse mõjuta tolmu imemisele ja kogumisele. See võimaldab kuni 50 protsendi energia kokkuhoidu võrreldes tavalise 2000-vatise tolmuimejaga.

«Kui me kasutaksime «rohelist» tolmuimejat kümne aasta jooksul, saaksime säästa nii palju elektrit, kui on vaja 60W elektripirni põlemiseks 253 päeva järjest. Samal ajal langetaksime CO2 väljalaset 320 kilogrammi võrra, mis võrdub 1918-kilomeetrilise autosõiduga,» ütles Electroluxi äridivisjoni mänedžer Jonas Magnusson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles