Jõulukingitused, mida kolleegid saada ei taha

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hügieenitooted võiks kohe kinginimekirjast maha tõmmata.
Hügieenitooted võiks kohe kinginimekirjast maha tõmmata. Foto: SCANPIX

Väljaande Consumer Reports küsitlus näitab, et kolmandik vastanutest on kolleegidelt või bossidelt saanud jõuludeks midagi täiesti sobimatut.

Usatoday.com koostas nimekirja jõulukinkidest, mida ei sooviks saada ükski töötaja.

Aluspesu või tasuta massaaž

Naiskolleegile ei tasu kindlasti kinkida aluspesu. Samuti ei ole hea mõte väsinud moega meeskolleegile massaaži kinkekaarti soetada. Sinu kallimale võivad sellised kingid meeldida, kuid kolleegidele ilmselt mitte.

Ent selliseid kingitusi tõepoolest tehakse. Ühes CBS News'i artiklis kirjeldab Allisoni nimeline naine, kuidas ta mõned aastad tagasi oma bossilt jõuludeks Victoria's Secret kinkekaardi ja paki veinijooke sai.

Eneseabiraamatud (või «kuidas oma tööd paremini teha» raamatud)

Sellised raamatud saadavad peaaegu alati välja vale sõnumi: sa ei saa oma eluga väga hästi hakkama, siin on raamat, mis sind aitab.

Midagi kasutatut

Mõned jätavad jõulukinkide ostmise viimasele minutile, kuid selle asemel, et kuskilt mõni kinkekaart haarata, otsustavad nad mõne kingitud asja edasi kinkida. Mõnel juhul see töötab - kui kingitus on endiselt originaalpakendis ja kolleegile see meeldib.

Kindlasti võiks aga hoiduda kinkimast särki, mida sa alles eile kandsid või rösterit, mida oled juba terve nädala kasutanud.

Tualett-tarbed või ilutooted

Kindlasti ei ole heaks kingiideeks parfüüm, deodorant või mõni muu hügieenitoode. Enne tasuks siiski mitu korda mõelda, kui plaanid kolleegile kinkida midagi, mis vihjab, et ta lõhnab halvasti või näeb kehv välja. Niisamuti ei ole hea mõte kinkida spordiklubi kuukaarti ega juuksurisalongi kinkekaarti.

Piibel või religioossed esemed

Religioon on teema, mida tavaliselt kontoris jutuks ei võeta. Seega ei tarvitse sa ka teada, kas kingisaaja on usklik. Piibli või teiste religioossete esemete kinkimine võib tekitada ebamugavust ja sageli on see lihtsalt sobimatu.

10-protsendilise soodustusega kupong

Kingitused, mille lunastamiseks peab kingisaaja oma kukrut kergendama, ei ole tegelikult kingitused - need on tehingud. Hiljem ei tarvitse kolleegid sinust enam hästi mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles