Kliinikum: «Me oleme Tallinnast, me maksame» suhtumine ravijärjekordi ei lühenda

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti juures tuleb oodata.
Arsti juures tuleb oodata. Foto: Elmo Riig

Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul oleks tasuliste teenuste tagantjärele hüvitamine ebaõiglane.

Tema sõnul on Eesti rahvastiku tervise arengukava üks põhieesmärk ebavõrdsuse vähenemine tervises. Siiguri hinnangul tooks kavandatav muudatus täiesti ühemõtteliselt kaasa ebavõrdsuse suurenemise.

«Me oleme Tallinnast, me maksame» – ainult, et pärast võtame ühiskassast selle raha tagasi, nende järjekord, kes maksta ei suuda, aina pikeneb,» rääkis Siigur.

Tänase Postimehe arvamusloos küsis Tartu Ülikooli tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet kuivõrd mõistlik on idee, et kindlustatud isikud saaksid haigekassalt tagasi küsida osa rahast, mis nad on tasunud väljaspool ravijärjekorda saadud tervishoiuteenuse eest.

«Kõik pole kuld, mis hiilgab, sest kavatsetava muudatusega lükatakse kõrvale Eesti ravikindlustuse põhiväärtused – solidaarsus ja õiglus –, mis on 20 aastat olnud meie tervishoiu suurimateks saavutusteks ja eeskujuks paljudele riikidele, sh kadestamisväärseks nii soomlastele kui rootslastele,» ütles ta.

Kiiveti lugu loe pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles