Vaata, kust leiab Eestis vastutustundlikke jõulukingitusi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikuühendused soovitavad pidada jõule vastutustundlikult ja otsida kingiideid kohalikelt jõululaatadelt.
Kodanikuühendused soovitavad pidada jõule vastutustundlikult ja otsida kingiideid kohalikelt jõululaatadelt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna arengumaades toodetakse enamus meie poolt kasutatavatest toodetest, soovitavad kodanikuühendused ostukeskuses tunglemise asemel külastada kodukootud jõululaatasid.

«Sageli on meie rõivad, jalanõud, toit, nutiseadmed ja tehnika toodetud arengumaades, kus töötajaid kaitsvad seadused ei ole nii heal järjel, et valmistajad alati õiglast palka saaksid või lapstööjõu kasutamine oleks välistatud,» märgib arengukoostöö ümarlaud.

Selle asemel, et kasumi kooriks mõni selline suurkorporatsioon, soovitavad kodanikuühendused eelistada kinkide ostmist kodustelt jõululaatadelt, kus on müügil südamega ja vastutustundlikult valmistatud asjad nii Eestist kui mujalt maailmast.

Siit leiab valiku sellistest jõululaatadest.

EKA jõulumüük

Eesti Kunstiakadeemias

12. detsembril 2014 kell 12.00-19.00

13. detsembril 2014 kell 11.00-18.00

Oodatud on kõik, kes hindavad disaini ja kunsti ning soovivad oma lähedastele unikaalse jõulukingituse teha. Tegemist on heategevusliku üritusega, millega on igaühel võimalik panustada Eesti disaini ja kunsti tulevikku. Mitmekesist loomingut müüvad eranditult vaid EKA tudengid ja vilistlased.

Lisainfo FB lehelt.

Ökobeebi jõululaat

Ravikunsti koolitus- ja teraapiatoas Väike Uba

12. detsembril 2014 kell 10.00 – 16.00

Looduskosmeetika, lilleveed, Eesti maalambavillast lastekudumid, käsitöö, arendavad mänguasjad, raamatud ja palju muud.

Lisainfo FB lehelt.

Mõnusate jõuluostude päevad

Telliskivi loomelinnakus

13. – 14. detsembril 2014

Rohkelt ökotooteid, õiglase kaubanduse põhimõtete järgi loodud kaupu, taaskasutust ja kodumaist loomingut.

Lisainfo FB lehelt.

Erivajadusega inimeste käsitöö jõulumüük

Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses

17. detsembril 2014 kell 12.30–15.00

Astangu jõulumüügile tasub tulla kõigil, kes otsivad poekaubast erilisemat ja sotsiaalse väärtusega kingitust – iga ost toetab erivajadusega inimesi. Müügivalikus on puidutooted, keraamika, klaasimaal, õmmeldud ja vilditud esemed ning palju muud põnevat.

Lisainfo FB lehelt.

Mondo jõulubasaar

Telliskivi loomelinnakus, MTÜ Mondo ruumides.

20. detsembril 2014 kell 10.00 – 14.00

Müügile tuleb eksootiline käsitöö Afganistanist, Ghanast ja Ugandast, kõik valmistatud kogukondade poolt, kus Mondo tegutseb. Iga ost pakub tööhõivet ja paremat toimetulekut naistele ja noortele neis riikides.

Lisainfo FB lehelt.

Disainiturg “Jõuluks koju”

Kultuurikatlas

20. detsembril 2014 kell 12.00 – 16.00

Jõulueelsel laupäeval saab valida parimate Eesti disainerite loomingust viimased jõulukingitused, kuulata kõrvupaitavat muusikat, süüa-juua head paremat ja kohtuda vanade ja uute sõpradega.

Lisainfo FB lehelt.

Täiendava nimekirja vastutustundlikke jõulukingitusi müüvatest ostukohtadest leiab arengukoostöö ümarlaua jõulukampaania «Võidab see, kellel on jõulude ajal kõige vähem stressi» Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles