Kaevud jäävad kuivaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Madala põhjaveetaseme tõttu tühjaks jäänud kaevud sunnivad saarlasi vallavalitsuselt abi küsima.

«Hädalisi tuleb muudkui juurde ja mure on täitsa olemas,» ütles Meie Maale Laimjala vallavanem Vilmar Rei, kelle sõnul on vallamajas veepuudust kurtmas käinud juba 5–6 elanikku.

Elanikele vastu tulles on Laimjala vallavalitsus loonud vallakeskuses ühisveevärgi veetrassil võimaluse võtta joogivett, millel inimesed autodega järel käivad. Vett saadakse ka naabri käest, vallal endal vee laialikandmise võimalus puudub.

Randvere küla Matsi talu noorperemees Veljo Mets rääkis, et külas on peaaegu kõik kaevud kuivad ja nii kurba olukorda pole olnud vähemalt mitukümmend aastat. Talusse, kus alaliselt elab vaid peremees üksi, tuuakse vett Laimjalast 40-liitrise nõuga. Samas olukorras on enamik Randvere küla elanikest.

Veljo Mets ütles, et edasiste probleemide ärahoidmiseks tellis ta kaevupuurijad ja laseb teha puurkaevu. Valjala vallavanem Aare Martinson ütles, et nende valla elanikud otse vallamajas kurtmas pole käinud, kuid esmaspäeval arutab ta ühe majapidamise veeprobleemi. «Tean ka omast käest, et kaev pole kunagi vastu talve nii madala veetasemega olnud kui sel aastal,» sõnas Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles