Proviisorid koguvad seadusemuudatuseks allkirju

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Proviisorite Koda kogub allkirju ravimiseaduse muudatuse algatamiseks, mille alusel saaksid apteegid kuuluda vaid proviisorihaidusega apteekritele.

«Eesti Proviisorite Koda on kindlal seisukohal, et apteegiteenus peab kuuluma tervishoiusüsteemi, mitte ärimaailma. Patsienti nõustades ei pea apteeker mõtlema peakontori kehtestatud müügiplaanile, vaid ainult ja ainult inimese tervisemuredele. Täna ei ole see kahjuks alati nii,» kirjutab koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas oma pöördumises.

Tema sõnul keskenduvad apteegiturgu kontrollivad suured apteegiketid uutele ärisuundadele, milletõttu müüakse ravimite asemel üha rohkem kosmeetikat ja toidulisandeid. «Sellega kaasneb turundus- ja müügifilosoofia võidukäik apteegisüsteemis. See ei sobi kokku tervishoiupõhimõtetega ja vajab muutmist. Kuna iga ravim on ka mürk, siis lähenemine «müük iga hinna eest» ei ole patsiendi huvides,» seisab pöördumises.

Seega soovivad proviisorid Eesti tervishoiusüsteemi tuua regulatsiooni, mille kohaselt saaksid apteegid kuuluda vaid proviisoriharidusega apteekritele. Selline apteegikorraldus toimib näiteks Soomes, Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias.

Seadusemuudatuse algatamiseks on apteekritel vaja 1000 allkirja. 

Pöördumine, millele allkirju kogutakse, asub siin. Digitaalselt allkirjastatud dokument palutakse saata aadressil: koda@proviisorid.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles