Jõulumeeleolus Pariis

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Champs-Élysées’le.
Vaade Champs-Élysées’le. Foto: Peeter Langovits

Jõulumeeleolu oli vallutanud esimese advendi eelse Pariisi, mis säravaks jõulukuuks varakult valmis seati.

Kuuskedele sätiti viimaseid kaunistusi, meile harjumatult suurtele jõululaatadele veeti kaupa juurde. Müüdi nii päris- kui ka sünteetilisi jõulupuid. Reklaamidest ja tuledest säravale suurlinnale lisasid jõulutunnet suurte kaubamajade köitvad dekoratsioonid ja tippkunstnike  kaunistatud vaateaknad. Pikk järjekord oli nii Eiffeli torni, mis täistundidel üle linna sädeles, kui ka Concorde’i väljakul püsiva kodu leidnud vaaterattale, kust võimalik heita pilk jõuluehtes Pariisile.

Notre Dame’i külastajad tegid massiliselt selfie’sid kiriku ees seisva kaunistustega kuuse juures. Veel mitmes linnakvartalis oli koha leidnud oma kuusepuu ning väiksem jõululaat, suuremad jõuluturud tegutsevad aga linna südames Champs-Elysées’ avenüü mõlemal poolel Concorde’i väljakust kuni Rond Pointini ning moodsa arhitektuuriga äri- ja valitsuskeskuse La Defense’i  suurel väljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles