Kultuurikava.ee soovitused jõulupühade ja uue aasta alguse kirevast kontsertprogrammist

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsise kellade ansambli jõulukontsert.
Arsise kellade ansambli jõulukontsert. Foto: Sakala

Aasta viimasel kuul ja uue aasta alguses tekib igal ühel veidi sellist vaba aega, mida täita rikkaliku kultuuriga, et pikkadest töönädalatest lõõgastuda ja pere ning sõpradega emotsioone jagada. Palusime Kultuurikava.ee toimetajal Leo Arival soovitada häid ideid vaba aja sisutamiseks pühadeperioodil ja aasta alguses.

Arsise jõulukellad Hiina ja Ameerika moodi

Arsise kellade ansambli jõulukontserdid toimuvad 20.–26. detsembril Võrus, Viljandis, Haapsalus, Türil, Tallinnas, Pärnus, Valgas ja Tartus.

«Inspireerituna tänavustest kontserditurneedest, viime oma publiku maailmamuusika radadele,» sõnab Arsise kunstiline juht Aivar Mäe. Nii kuulebki kontsertidel muusikat erinevatest maadest ja kultuuridest. Kõlavad meloodiad Hiina rahvamuusikast, särtsakad lood Ameerika tuurilt ning südamlikud jõululaulud meilt ja mujalt.

Viljandis toimuv kontsert on aga märgilise tähendusega, sest Arsise jõulumuusikaga avatakse Jaani kiriku projektiaasta «Kirikukellad kõlama», toetamaks kellamängu ja uute kirikukellade soetamist.

Foto: Erakogu.

Koržets, Sibul & Krigul «Hingamisi»

Jõulukontserdid kirikutes üle Eesti.

Esmakordne võimalus kuulata Riho Sibula loomingut koos Ulla Kriguli oreli ja harmooniumi saatega, kuulata kokku kõlamas akustilist kitarri ja Sibula kähedat tämbrit ning oreli saatel elutarga Vladislav Koržetsi filosoofilisi mõtisklusi.

16. detsembril kell 19 Keila Miikaeli kirikus, 17. detsembril kell 19 Tartu Peetri kirikus, 19. detsembril kell 19 Haapsalu toomkirikus, 20. detsembril kell 17 Viimsi kirikus, 21. detsembril kell 17 Põlva kirikus ja 22. detsembril kell 19 Tallinna Kaarli kirikus.

Foto: Erakogu.

Musamari  laulab lastele Lumemaasikatest

Musamari Koorikooli lastekoori ja mudilaskoori talvekontserdil kõlavad laulud uuelt plaadilt «Lumemaasikad». Külalistena esinevad ja kontserti juhivad Getter Jaani ja Koit Toome.

26. detsembril kell 12 Vanemuise kontserdimajas, 27. detsembril kell 12 Paide kultuurikeskuses, 28. detsembril Nordea kontserdimajas ja 29. detsembril kl 18 Pärnu kontserdimajas.

Foto: Erakogu.

BachFest – IV Tallinna Bachi nimeline muusikafestival

1.–7. jaanuaril toimub järjekordne BachFest, mis on ilus ja helge uusaastatervitus kõikidele linnaelanikele ja külalistele.

Festivali erikülaline on tuntud Viini Rahvusooperi solist Ain Anger. Selle kaasaja Eesti ühe suurima ooperilaulja võrratut häält pakub BachFest kuulata uue aasta esimesel päeval.

Festivali 16 erinevate kavadega kontserti toimuvad Tallinna tähtsates ajaloolistes kontserdipaikades. On saanud tavaks, et suurem osa kontsertidest toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis. Kontserdid toimuvad ka Jaani kirikus, Kadrioru lossis ja Estonia Kontserdisaalis.

Kontsertide kavades leidub Johann Sebastian Bachi oreli-, orkestri- ja koorimuusikat ning suurejoonelisi jõulu ja uusaasta kantaate.

Foto: Erakogu.

Jõulumuusika festival «Kirikupühad Maarjamaal»

Aasta lõpetavad traditsiooniliselt säravad suurvormikontserdid Tartu ja Tallinna Jaani kirikutes. Sel aastal saab kirikuvõlvide all nautida prantsuse barokiajastu suurmeistri Charpentier’ kaunikõlalist loomingut. Tema tuntuima teose «Te Deum» avaosast on tänapäeval saanud Eurovisiooni lauluvõistluse tunnusmeloodia.

28. detsembril kell 19 Tartu Jaani kirikus ja 29. detsemberil kell 19 Tallinna Jaani kirikus.

Foto: Erakogu.

Uut aastat tervitab uus täht klassikataevas!

Esimest korda astub publiku ette Estonian Cello Ensemble, mille asutas tuumik kuuest noorema põlvkonna tipptšellistist: Maarit Kangron, Theodor Sink, Johannes Välja, Villu Vihermäe, Marius Järvi ja Andreas Lend.

Üllatusterohke õhtu hubases salongis pakub maailma muusikaklassika paremikku kuue tšello vapustavas kõlapildis, samuti muhedat juttu ja naudinguid maitsemeeltele.

Kõlab klassikalise muusika tulevärk kuue tšello esituses (Ciacomo Puccini, Gioachino Rossini, Pjotr Tšaikovski, George Gershwin, Aram Hatšaturjan, Argentina tangod, Hispaania meeleolud jpm). 3. jaanuaril kell 18 Tallinna Mustpeade majas.

Foto: Erakogu.

Kolmekuningapäev ja õigeusu jõulud

Esineb vokaalansambel Orthodox Singers, dirigent Valeri Petrov.

Kõlavad erinevate maade ilmalikud ja kiriklikud õigeusu laulud. Programm hõlmab nii varaseid kui ka kaasaegseid vaimulikke laule ja pakub kuulajale suurepärase ülevaate pühade kiriklikust ja ilmalikust olemusest.

5. jaanuaril kell 18 Jõhvi Mihkli kirikus ning 7. jaanuaril kell 18 Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles