Teistmoodi jõuluroog pardisüdametest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardisüdamed.
Pardisüdamed. Foto: Ragne Värk

Proovi sel aastal traditsioonilise verivorsti ja sealiha kõrval hoopis parti. Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk julgustab valmistama hautatud pardisüdameid. 

Ragne sõnul on pardisüda väga hea maitsega taine liha. Südamed on koonusekujulised ning tekstuurilt suhteliselt tihked ja sitked. Sitkuse tõttu on vaja südameid korralikult keeta või hautada, mille järel on lõpptulemus lühikest ootamist kindlasti väärt. 

Hautatud pardisüdamed hapukapsa ja ciabatta’ga

See roog on ideaalne suupiste talvisel ajal. Ahjus pikalt haudunud broilerisüdamed jäävad nii pehmed, et lausa raske on neist mööda vaadata.  Teil on kindlasti jõuluajal valmis hautatud hapukapsad, varuge juurde veel pisut pehmet ciabatta’t ning pistke ahju sellesama retsepti järgi valmistatud pardisüdamed. Lõpptulemuseks on üks lihtne ja oivaline suupiste!

  • 600 g jahutatud pardisüdameid
  • soola, pipart
  • 2-3 sl austrikastet
  • mõned tüümianivarred
  • 0,5-1 dl vett

Serveerimiseks:

  • toasooja võid
  • ciabatta’t
  • hautatud hapukapsaid
  • tüümianilehti

Puhasta vajadusel südametelt üleliigsed kelmed. Seejärel pane need ahjuvormi, hõõru kokku soola, pipra ning austrikastmega. Pane vormi mõned tüümianivarred ning lase südametel maitsestuda vähemalt tunnike (veel parem üleöö). Seejärel lisa vormi pisut vett, nii palju, et südamed oleksid poolenisti kaetud ning küpseta kaane või fooliumi all 160 kraadi juures 1 h ja 30 min. 5 minutit enne küpsemise lõppu eemalda kaas/foolium, lülita sisse grillrežiim ning pruunista südameid kergelt.

Serveerimiseks kuumuta pannil meeldivas koguses võid ning prae selles mõlemalt poolt ciabatta-viile. Kuumuta kapsad. Aseta seejärel saiale peale pisut hapukapsast, siis viilutatud pardisüdameid ning pisut tüümiani. Raputa peale pipart ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles