Digiboksi saab soetada senisest soodsamalt

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler ja digiboks.
Teler ja digiboks. Foto: Raigo Pajula.

Võrreldes digipöörde eelse ajaga saab digitaalse televisiooni vaatamiseks vajaliku digiboksi kätte mõnesaja krooni võrra soodsamalt.

Näiteks Starman langetas möödunud nädalal ZUUMboxi hinda - kui seni maksis see ZUUMtv-ga liitujatele 999 krooni ja neile, kes vaid tasuta Eesti kanaleid soovisid vaadata, 1199 krooni, siis nüüd on vastavad hinnad 599 ja 799 krooni.

Starmani juhatuse liige Indrek Ild meenutas, et kui veel mõne aasta eest maksis korralik digiboks Eestis 2000 krooni ja rohkemgi, siis tehnoloogia areng on muutnud kvaliteetsete seadmete hindu pidevalt odamaks.

Ka Onoff Eesti audio-video projektijuht Jakov Grelja ütles, et digipöörde järel lasid tarnijad digibokside hinnad alla ning samuti tulid juurde uued mudelid veelgi soodsama hinnaga. Kui enne müüs firma digibokse hinnavahemikus 798-1599 krooni, siis nüüd saab soodsaima digiboksi TVStar T900 hinnaga 695 krooni ning kalleima 1399 krooniga.

Euronicsi ja Plussmiinus Elektroonika kauplusi haldava Sandman Grupi tegevjuhi Martin Pedai sõnul saabus nendegi valikusse paar nädalat tagasi 699-kroonine digiboks, mis on kõige lihtsam digiboksi versioon.

«Kuni juuli lõpuni oli meil müügifookuses tehniliselt täiuslikum HD digiboks hinnaga 749 krooni,» lisas Pedai. Muidu pole digibokside hinnad aga Pedai sõnul langenud.

«Starmani puhul on tõenäoliselt tegemist suure laoseisu vähemaks müümisega. Digipöörde ootuses varusid paljud operaatorid endale piisavalt reserve, mis tänaseks on muutunud kinni seisvaks rahaks,» arvas Pedai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles