Inimeste kulutused toidule kasvavad jõuludel 70 protsenti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv.
Toidukorv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõulupühade nädalal kulutavad inimesed toidule keskmiselt 70 protsenti rohkem kui tavaliselt.

Rohkem kui pooled inimestest ostavad jõulupühade ajal toidukaupu lausa nii palju, et ei suuda seda külmkappi mahutada, selgub uuringufirma Kantar Media Euroopas läbi viidud uuringust.

Uuringust selgus, et ruumipuuduse korral kasutatakse lisaks külmkapile toidu ladustamiseks teisi, alternatiivseid kohti. 38 protsenti inimestest hoiab toitu külma ilmaga õues, 16 protsenti ladustab köögitasapindadel, 11 protsenti inimestest hoiab toitu majapidamises laiali, kümme protsenti hoiustab toidukaupasid köögis kastide sees ning viis protsenti inimestest ahjus.

Uuringu tulemused näitavad, et jõulupühade nädalal kulutavad inimesed toidukaupadele keskmiselt 192 eurot, mis on 70  protsenti rohkem kui nädalas keskmiselt.

Kuigi pidude hooaega arvestades ei tule see üllatusena, viib jõuluaegne ostuhullus selleni, et 60 protsenti inimestest ei suuda kogu ostetud toidukraami külmkappi ära mahutada.

Uuringule vastanud tõid toidukorvi suurenemise ja kallinemise põhjendusena välja kaks asjaolu – jõulude ajal tähistatakse rohkem ning jõulude ajal sööb ühise laua ümber rohkem inimesi. 52 protsendi vastanute sõnul istub jõulude ajal tavapärase nelja inimese asemel keskmiselt seitse inimest ja 69 inimestest vastas, et kulutab jõulude ajal toidule rohkem seetõttu, et tegemist on tähistamist vääriva sündmusega.

Uuringust selgus ka, et 23 protsenti inimestest peab seda probleemiks, et kogu toit ei mahu külmkappi ära.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles