Koolijuht: koolivormi võiks taas kaaluda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolivormi kasutuselevõtt kergendaks lastevanemate elu ja aitaks kaasa kooli kuvandi loomisele, arvab Paide ühisgümnaasiumi direktor Kersti Laastau.

Seetõttu võiks koolivormi teemat Laastau hinnangul laiemalt arutada ja ehk isegi mõelda sellele, et kõik Eesti koolilapsed kannaksid ühesugust vormi. Samas arvas koolijuht, et kokkuleppele, milline võiks olla Eesti koolivorm, on sellises mastaabis kindlasti väga raske jõuda.

Oma koolis ehk siis Paide ühisgümnaasiumis on Laastau vormiriietuse teemat ikka aeg-ajalt hoolekogu ja õpilasesindusega arutanud. Peamiseks mõtteks on olnud see, et ühtne vorm aitaks kaasa oma kooli näo hoidmisele. Mingit otsust pole siiski sündinud ja nii on piirdutud koolimütsiga, seegi pole õpilastele kohustuslik.

Üldiselt hindas direktor õpilaste rõivavalikut heaks. «Pilt on hea ja ei ole niisuguseid asju, et ma peaksin õpilasele ütlema, et see ei sobi kooli.»

Samuti ei heitnud ta midagi ette lastevanematele – taolised kirjutamata reeglid, et pidupäeval peab koolipoisil olema valge triiksärk ja lips, on emadel-isadel ilmselt oma kooliajast meeles ja nende vastu ei eksita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles