Postimehe katse: RMK kuuseäpp tõrgub

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RMK kuuseäpi töövõimekust käisime testimas Viimsi poolsaarel, mille käigus avastasime, et telefoni omaniku asukoha näitamise funktsioon ei tööta korralikult.

Kuusk välja valitamata ei jäänud ja metsast auto pagasiruumi sai see siiski toodud. Vahepeal tuli andmeside ja GPS telefonis välja lülitada või kiigata korraks Google Mapsi rakendusse, et RMK äpi asukohapunktike reaalajale «järgi aidata».

RMK kommunikatsioonijuht Katre Ratassepp ütles Postimehele, et varasemate aastate statistika näitab põhiliseks kuusetoomise ajaks jõulude-eelse nädalavahetuse, aga ka 23. ja 24. detsembri.

«Võib arvata, et lõpuks ometi saabunud talveilm annab inimestele lisapõhjuse ise metsa kuusepuu järele minna. Kõige enam tuuakse (varasemate aastate põhjal, aga vaevalt, et see muutub) 1-2meetriseid kuuski, mis maksavad 8 eurot,» selgitas Ratassepp.

Kuuse toomine riigimetsast ja selle eest tasumine on Ratasepa sõnul rajatud usaldusele. «Kuuse eest tasumist ja seda, kas kuusk on võetud õigest kohast, kontrollivad küll RMK inimesed ja Keskkonnainspektsiooni töötajad, kuid kõiki kuusetoojaid mõistagi kontrollida pole võimalik. Rõhume ka sellele, et ise metsas kuuse järel käimine on emotsionaalne ettevõtmine, võimalus perega koos midagi toredat teha, ning tasumisest kõrvalehiilimine sellise asjaga kindlasti kokku ei sobi. Mida rohkem on metsas ausaid inimesi, seda parem metsale ja raskem neile, kellel on halvad kavatsused,» märkis Ratassepp.

Vaata videost, kuidas Postimees kuuske toomas käis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles