Metsamehe soovitused, kuidas kuusk võimalikult kaua värske püsiks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) looduskeskuse juht Daniel Juhhov rääkis Postimehele, kuidas metsast tuppa toodud kuusk võimalikult kaua värske püsiks.

Peamiste soovitustena tõi Juhhov välja selle, et kuuse alumisest osast tuleks enne jalale asetamist lõigata umbes viiesentimeetrine jupp maha. «Kuna kuusk on vaigupuu, siis kojutoomise ajaga tekitab ta enda äralõigatud kohale vaigukihi, mis hiljem ei lase enam vett läbi ja kuusk kipub kuivama,» rääkis Juhhov Postimehele.

Miks peaks aga kuusevette lisama suhkrut, seda vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles