Pärnu võib saada futuristliku jaamahoone

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue jaamahoone kavand.
Pärnu uue jaamahoone kavand. Foto: Arhitektuuribüroo PULSS OÜ

Pärnu uue jaamahoone arhitektuurikonkursi võitis ideekavand Water Strider, mille järgi rajatav jaamahoone on reisijatele mugav, aga näeb ka efektne välja.

«Võidutöö on väga julge ja omapärane, see jääb silma. Futuristlik lahendus viib meid ajas ette ja kinnitab sõnumit, et Pärnu on arenev ja tulevikku vaatav linn – taolise emotsiooni tekitamine oli ka üks projekti eesmärke,» rääkis žürii esimees, Pärnu abilinnapea Romek Kosekranius Eesti arhitektuuribüroo PLUSS OÜ võidutööst . Ta lisas, et eriskummaline jaamahoone kuju ja paigutus tekitavad kindlasti huvi selle hoone vastu nii autoga kui rongiga möödasõitjal. Abilinnapea sõnul on hoone samas nii praktiline kui ka dünaamiline. Üle teede ulatuvad klaasgaleriid laiendavad jaama elegantselt üle takistuste ja tekitavad sissepääsud ka teisele poole Via Baltica maanteed.

Endine Soome Arhitektide Assotsiatsiooni (SAFA) president Rainer Mahlamäki sõnul haakub lahendus  kontekstiga suurepäraselt. See on õhuline, tulevikule orienteeritud ja kindlasti moodne hoone elava liikluse keskel. Lisaks üldisele arhitektuuri kvaliteedile on tegu toimiva lahendusega, kus reisijate mugavus on suurepäraselt tagatud – rongi saab oodata siseruumides, ilmastikuolude eest kaitstult. Jaamakeskuse ootealasid saab kavandada mitmel eri viisil ning kogu ala avaneb horisondile muljetavaldaval moel. «Ideekavand on väga hästi arendatav ja selle väikesed puudused edasise töö käigus lihtsasti kõrvaldatavad,» arvas Mahlamäki.

Water Strideri  autoriteks on Indrek Allmann, Jaan Jagomägi, Gunnar Kurusk, Tanno Tammesson ja Holden Vides arhitektuuribüroost PLUSS OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles