Vanaprouad ajavad taga kadunud Omniva posti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjad ja reklaamlehed. Foto on illustratiivne.
Kirjad ja reklaamlehed. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tallinnas Heina ja Õle tänaval elavad vanaprouad ootavad alates novembrist pikisilmi oma arveid, reklaami ja nüüd ka jõulukaarte, kuid Omniva piirkondlik postikandja paistab olevat nad hüljanud.

«Teate, ma ütlen teile ausalt, ma istusin kaks päeva akna peal ja ei näinud neil päevil üldse kirjakandjat tänaval liikumas – ei vastasmajas ega kusagil mujal,» räägib Heina 36 majas elav vanaproua Saima Kallau, kellele ExpressPosti poolt toodavad lehed jõuavad postkasti kella kaheksa ajal hommikul, kuid Omniva kirjad ja reklaam mitte.

Mure pole ainult temal, vaid teistelgi majaelanikel – alates novembrikuust ei ole nad enam saanud posti teel edastatavaid arveid ega reklaami. Proua on püüdnud oma murest teavitada ka Omnivat, kuid need korrad, mis ta ooteliinil on oodanud, on piltlikult öeldes enne õues pimedaks läinud, kui ta on oma järjekorra ära jõudnud oodata.

«Neil on, jah, see, et kui te tahate, me helistame teile tagasi – minule ei helistatud,» räägib Kallau, kes püüdis möödunud nädalal nii esmaspäeval, neljapäeval kui reedel postifirmale oma muret kurta. Ühel korral proua siiski liinile sai ja sai siis vastuseks, et postiljon on kohale toonud kogu posti, mis talle on antud.

Kuna Kallau ootas pingsalt Elioni arvet, siis uuris ta arve väljastajalt, kuhu tema kiri saanud on. «Nad ütlevad, et on saatnud ja kuni novembrikuuni olid kõik arved ka enne 10. kuupäeva kohal,» märgib vanaproua, kes muuhulgas teab rääkida, et tema maja pole ainuke, mis piirkonnas kirju kätte ei saa.

Sama mure on ka Õle 34 aadressil elaval Pille-Maris Arrol, kes muuhulgas vastutab ka oma maja korteriühistu juhtimise eest ja saab seetõttu oma nimele iga kuu alguses kuni kümmekond arvet.

«Mulle tulevad maja elektriarved – need ei jõudnud kohale ei novembris ega detsembris, kuigi mulle saadeti uued arved,» räägib teine vanaproua, kes uuris Eesti Energiast, kuhu tema arved on jäänud.

Sarnaselt Kallaule püüdis ka Arro Omnivale oma muret kurta, kuid sai üksnes standardvastuse, kus oli kirjas «Tegeleme antud probleemiga ja vastame esimesel võimalusel, hiljemalt kümne tööpäeva jooksul.»

Saima Kallau lisab siinjuures, et kätte pole ta saanud ka selle aasta jõuludeks talle läkitatud jõulukaarte. «Ma tean, et mul on kolm tükki tulemas – õigemini oleks pidanud juba kohal olema,» räägib ta. Kuna registreeritakse ainult tähitud kirjad, siis on raske otsida ka seniste saadetiste jälgi.

Postiljonidega ei ole Pelgulinna rahval ka varem vedanud – üks kirjakandja vahetas pidevalt Õle ja Heina tänavad ära. Kuna aga linnaosas elavad sõbralikud inimesed, siis viisid inimesed ise kirjad õigesse postkasti ja see periood kestis ka üpris lühikest aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles