Kikerherne-seemnepallid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikerherne-seemnepallid.
Kikerherne-seemnepallid. Foto: Erik Prozes

Täistaimetoidufänn ning restoran Vegan V kokk Mikk Mägi ja restorani perenaine Loore Emilie Raav jagavad Postimehe lugejatega veganrestepti, mis on igati sobilik ka jõululauale.

Vaja läheb: 1 tass kuivatatud kikerherneid, 2 keskmise suurusega kartulit, 1 sibul, 3 küüslauguküünt, 1 porgand, 1/2 tassi seemneid või seemnesegu (linaseemned, seesamiseemned, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, kanepiseemned vmt), 1/2 sidruni mahl, peotäis värske peterselli lehti, maitseks kuivatatud või värsket punet, majoraani, soola ja pipart.

Valmistamine: leota kikerherneid üle öö (12 tundi). Keeda valmis kooritud kartulid, kurna ning tambi puruks. Purusta leotatud herned köögikombainis või hakkmasinas koos peterselli ja küüslauguga. Lisa segule riivitud porgand, hakitud sibul, tambitud kartul, seemned, sidrunimahl ja ülejäänud maitseained. Sega mass kokku. Vormi massist paraja suurusega kotletid või pallid.

Prae pallid või kotletid mõlemalt poolt pannil kergelt pruuniks. Küpseta palle või kotlette 175 kraadini eelkuumutatud ahjus vastavalt 10-15 või 15-20 minutit. Eriti krõbedate kotlettide saamiseks võib neid enne ahju panemist kergelt frittida.

Retsept on pärit raamatust «Tähtpäevad taimetoiduga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles