Kaitseväelased peavad pühi ka välisoperatsioonidel

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti kaitseväelased pidasid jõule ja tähistavad aastavahetust ka Afganistanis, Malis, Kosovos ja Iisraelis.

Malis Euroopa Liidu treeningmissioonil teenivad eesti kaitseväelased jõule koos liitlastega pidulikuma õhtusöögiga. Samuti peeti jõuluturniirid võrkpallis ja jooksmises.

Jõulupüha puhul oli pidulikum söömine ka Afganistanis sakslastega teenivatel demineerimismeeskonna kaitseväelastel ning uus aasta on neil kavas vastu võtta liitlastega koos kontserdi ja ilutulestikuga.

Kaitsevägi saatis välisoperatsioonidel teenivatele kaitseväelastele ka jõulupakke. Malisse, Kosovosse ja Afganistani saadetud pakkides leidus kodumaist toidukraami, näiteks suitsuvorsti, juustu, suitsuliha ja alkoholivaba õlut.

jõulupakid saavad ka UNTSOs teenivad kaitseväelased, kes saavad kingiks kaitseväe termokruusi ja Eesti ajakirju, sest Iisraeli ei saa toitu saata.

Kuu alguses kiitis riigikogu heaks tuleva aasta kaitseväe välisoperatsioonid ning andis mandaadi vajadusel kasutada Eesti kaitseväelasi NATO või Euroopa Liidu uutel sõjalistel, väljaõppe- ja rahutagamisoperatsioonidel Afganistanis, Malis, Kosovos, Lähis-Ida vaatlusmissioonil UNTSO, Põhjala lahingugrupis ning NATO ja Euroopa Liidu staapides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles