Lugeja küsib: miks on Werneri kohviku toodang alla käinud?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werneri kõrvitsa toorjuustu tort.
Werneri kõrvitsa toorjuustu tort. Foto: Kristjan Teedema/PM

«Miks on Tartu kohvikud Werner ja Chez André oma koogid masstootmisse lükates teinud kompromissi kvaliteedi ja maitse arvelt?

Werneri Brita kook oli kunagi mõnusa normaalse vahukoorega ja eriti maitsev kook, mis on kahjuks nüüd asendatud taimse koorega, mis teeb koogi maitse oluliselt halvemaks.

Chez André kohviku ehk kunagise Moka kohviku kookidest oli kook valge Royal täielik kookide tipp, aga aastatega on selle kvaliteet ja maitse alla käinud. Kui seda hiljuti Tartu kaubamajast ostsin oli kunagisest maitseelamusest alles vaid kreemine käkerdis, millel pole algse valge Royaliga mingit seost.

Kas oleks võimalik need koogid algsel kujul taastada või tehagi nendest nn originaalvariant, mis on võib-olla tiba kallim aga kõlbab vähemalt süüa?» küsis lugeja.

Vastab Werneri/Gustavi tegevusjuht ja juhatuse liige Siim Liivamägi.

Meie oleme Werneri ja Gustavi nime all tootnud Brita kooki juba kaheksa aastat. Meie olime esimesed, kes jaekaubanduses Brita kooki pakkuma hakkas. Brita koogi retsept on ilmselt üks lihtsamaid omasuguste hulgas, sisuliselt koosneb see viiest koostisosast, mis on ka selle koogi ilu ja võlu.

Meie kasutame retseptis päris muna, koort jne. Oleme selliselt seda kooki tootnud juba täpselt kaheksa aastat ja retsepti pole kordagi muudetud.

Kõik me oleme kodustes tingimustes teinud vahukoort ja teame, et viimane püsib meil umbes tund aega ja siis jookseb sealt vesi välja. Et seda olukorda vältida, lisatakse «lusikatäis» taimset koort. Maitse võib teinekord natuke muutuda tulenevalt koorest, mida kasutame, aga see ei ole väga märkimisväärne.

Chez André kohvik keeldus teemat kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles