Viis viga, mida inimesed töö puhul kahetsevad

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harvard Business Review tõi välja inimeste suurimad karjääriga seotud kahetsused.

Need selgusid vabas vormis arutelude käigus. Intervjuud läbi viinud Daniel Gulati imestas kõige enam selle üle, kui paljudest kõnelustest jäid kõlama just need viis punkti.

Ei oleks pidanud tööpakkumist vaid raha pärast vastu võtma

Seda viga toodi välja kõige sagedamini. Eriti sageli rõhutasid seda kõrgepalgalised inimesed, kes ei olnud oma tööga rahul. Uuringutest on selgunud, et palka võtavad inimesed pigem kui kompensatsiooni, mitte kui motivaatorit töötegemiseks.

Oleksin pidanud töölt varem lahkuma

Hobide või rahuldust pakkuvama tööga tegelemiseks varasemast tööst loobunud inimesed ütlesid, et oleksid pidanud tegema seda juba tunduvalt varem. Üks inimene tõi välja, et oleks pidanud tegelema talle oluliste probleemide lahendamisega juba palju varem, sest ebaoluliste asjade peale kaotatud aastaid enam tagasi ei saa.

Oleks võinud olla piisavalt enesekindlust, et rajada oma firma

Hiljutine uuring näitas, et 70 protsenti töötajatest tahaks, et nende praegune töö aitaks tulevikus oma ettevõtet käivitada. Samas ütles vaid 15 protsenti uuringus osalejatest, et neil on piisavalt jõudu, tahtmist ja muud sarnast, et firmaga omal käel alustada.

Kooliaega oleks saanud kasutada produktiivsemalt

Kuigi üha enam inimesi läheb ülikooli, ei mõelnud inimesed noorena õppimist enda jaoks korralikult läbi, ega saanud koolis esimeseks töökohaks vajalikke oskusi.

Oleksin pidanud end rohkem proovile panema

Mitu inimest rääkis, et oleks pidanud ise oma karjääri enam edendama ning võtma vastu pakutud väljakutseid. Peamiselt loobusid inimesed edusammudest kas mugavuse või hirmu tõttu.         

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles