Lugejad mandariinidest: häid on raske leida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariine tuleb hoolikalt pesta.
Mandariine tuleb hoolikalt pesta. Foto: SCANPIX

Mitmed lugejad tõid välja, et Eestis müüdavate mandariinide kvaliteet on viimastel aastatel langenud ning ilusaid vilju peab hoolega otsima.

«Iga aastaga läheb kvaliteet kehvemaks,» vastas lugeja tarbijaportaali üleskutsele, kui head on Eestis müüdavad mandariinid. Temaga nõustusid veel mitmed teised.

Ühe lugeja sõnul on viimastel aastatel müügil olnud väga palju mädanenud ja hallitanud mandariine. «Kauplused ei austa oma ostjaid. Lasevad neil mädanenud mandariinides sobrada, et pühadeks mõni söödav leida. Vahel on terved kastitäied täielik saast. Piinlik!» leidis ta.

«Eriti sel aastal on mandariinid totaalne saast. Väga harva satun headele peale, pigem enam ei julge ostagi,» märkis veel üks lugeja. Teine lisas, et neid oli jõuluajal lausa häbi lauale panna.

Lugeja Rein on täheldanud, et viimasel ajal on Eesti supermarketites üleüldse puuvilja kvaliteet langenud. «Tundub, et meile tuuakse teistelt turgudelt kahtlast odavat kaupa ja püütakse siin korralikku tulu teenida.»

Mõned päevad tagasi ostis mees mandariine Selverist ning pani tähele, et need nägid juba poes kehvad välja. Hiljem kodus selgus, et need on ka üsna maitsetud. «Huvitav, kas sellist kaupa oleks võimalik müüa Soomes või Rootsis, kellega me ennast vägisi samastada püüame?» imestas ta.

Leidus ka neid, kes laitsid Maxima mandariinivalikut. Samas on mitmed saanud Maximast ka päris häid vilju. Niisamuti kiitis üks Maksimarketis müüdavaid mandariine.

Lugeja Jaak nentis, et vähemalt on poodides valikuvõimalus, kas soetada mandariine võrgus või sorteerida need ise välja. «Ja sorteerima peab lahtiste silmadega, sest kastis on pooled mädanenud või toored. Kui seda alandamist ei karda, siis head isu! Mina ei karda.»

Üks lugeja tõi välja, et ta on noppinud ja söönud mandariine maal, kus need vabas looduses kasvavad, näiteks Sri Lankas. «Tuleb tunnistada, et meie poodides saadavad viljad on pehmelt öeldes kräpp mis kräpp. Pole ka imestada, sest parim kaup tarnitakse ikka sinna, kus inimeste maksevõime on kordades suurem,» nentis ta.

Paar lugejat olid aga oluliselt positiivsemad. «Arvestades seda, millist komposti viimastel aastatel massiliselt müüdi, on selle aasta «saak» üllatavalt viisakas. Ja söödav. Asi on märgatavalt paremaks läinud,» leidis näiteks Tom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles