Vaata, millised käekellad jõudsid maailma kümne kallima topi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnest kallimast käekellast viis on tootnud Šveitsi kellafirma Patek Philippe, mille käekellad on olnud meelt mööda ka Eric Claptonile. Pildil on üks talle kuulunud kelladest.
Kümnest kallimast käekellast viis on tootnud Šveitsi kellafirma Patek Philippe, mille käekellad on olnud meelt mööda ka Eric Claptonile. Pildil on üks talle kuulunud kelladest. Foto: SCANPIX

Kümne kõige kallima käekella nimistus on leidnud oma koha Cartier, Piaget, Patek Philippe, Louis Moinet, Hublot ja Chopard, luksuskellade hinnad algavad 2,75 miljonist dollarist.

Today koostas nimekirja kümnest kõige hinnalisemast käekellast maailmas.

1. Chopard 201 Carat

Maailma kõige luksuslikuma ja kallima käekella tootja on Louis Ulysee Chopard. Selle tegemiseks läks 12 karaati teemandit, 15 karaati roosa teemandit, 11 karaati valget teemandit ja 163 karaati kollast teemanti.

Hind: 25 miljonit dollarit

2. Patek Philippe super complication

18-karaadisest kullast tehtud käekell õigustab oma nime (super complication – ülim komplitseeritus ing k), kuna selle disainimiseks ja tootmiseks läks kokku viis aastat, kuni kell 1933. aastal ilmavalgust nägi.

Hind: 11 miljonit dollarit

3. Patek Philippe 1527

18-karaadine kollasest kullast Patek Philippe käekell valmis 1943. aastal. Selle numbrilaud on hõbedasest mattplaadist. Kell on muuhulgas ka maailma vintage käekellade top kümnes. Kella iseloomustavad sellised erandlikud luksusdetailid nagu kronograaf, kuufaaside kuva, kuupäevade indikaator ja igavene kalender.  

Hind: 5,6 miljonit dollarit

4. Hublot Diamond

Seda käekella on tituleeritud maailma kõige ilusamaks ja kallimaks kellaks. Selle disainerite jaoks oli oluline, et tegemist ei oleks lihtsalt käekellaga, vaid ennekõike ehtega. Kell on tehtud 18-karaadisest valgest kullast ja seda katab 1200 teemanti, mis kokku kaaluvad 140 karaati.

Hind: 5 miljonit dollarit

5. Louis Moinet Meteoris

Kella numbrilaud on tehtud asteroidist, meteoriidist ja iidsest meteoriidist, mida maakeralt ei leia. Seetõttu kutsutakse käekella ka kosmosekellaks.

Hind: 4,6 miljonit dollarit

6. Patek Philippe Platinum world Time

Plaatinast maailmakell loodi 1939. aastal. Tegemist on esimese käekellaga, mida on kantud ka kuul käies.

Hind: 4,03 miljonit dollarit

7. Patek Philippe 1928 Single Button Chronograph

Käekell on valmistatud 18-karaadisest valgest kullast. Patek Philippe 1928 sihverplaat on hõbedast mattpinnast. Kuna kell lasti välja just 1928. aasta börsikrahhi ajal, siis on sellest saanud Patek Philippe üks tuntumaid tooteid.

Hind: 3,06 miljonit dollarit

8. Piaget Emperador Temple

Tegemist on ühe maailma luksuslikuma käekellaga, mille esimesel versioonil on ligi 800 mitmel erineval viisil lõigatud teemante.

Hind: 3,3 miljonit dollarit

9. Patek Philippe 1953 Heures Universelles Model 2523

Tegemist on kõige eelistatuma käekellaga maailma rikkaimate inimeste hulgas. Selle kellaosa on tehtud 18-karaadisest kollasest kullast, emailitud sihverplaat meenutab Põhja-Ameerika kontinenti.

Hind: 2,9 miljonit dollarit

10. Cartier Secret

18-karaadisest valge kullast tehtud käekellal ilutseb 3,53 karaati teemantit. Luksuslikumaks teeb kella 3010 briljantselt lõigatud teemanti, mis veel käekella katavad. Kõik need kokku teevadki Cartier käekella nii hinnaliseks.

Hind: 2,75 miljonit dollarit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles