Kuulus Muhu leivakoda laienes mandrile

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodune leib on ostjate seas populaarne.
Kodune leib on ostjate seas populaarne. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Muhu Leib OÜ avab Kredexi toel Tallinnas Telliskivi loomelinnakus kaasaegselt sisustatud pagaritöötoa, kust värsket leiba hakkab saama veebruaris.

«Tänapäeval on keeruline teha mitte-kaasaegselt sisustatud pagaritöökoda. Seega on see pigem tavapärane klassikaline väike töökoda elektriahjude, kergituskappide ja segumasinatega,» rääkis Meie Maale Muhu Leib juhataja Martin Sepping, kel tekkis arusaamine sellest, et Muhu leiba võiks ka mandril valmistada, umbes aasta aega tagasi.

Ta lisas, et kuna on elanud ja töötanud Tallinnas, tunneb ta kohaliku turu toimimist päris hästi ja see omakorda lisab kindlustunnet, et seda tüüpi töökojad võiksid suuremates linnades hästi hakkama saada.

Olgugi et loomelinnakusse rajatava pagaritöökoja kontseptsioon suurematesse kauplustesse laienemist ette ei näe, loodab Sepping värskelt valminud leivad enamasti siiski kohapeal maha müüa.

Uue pagaritöökoja sissetöötamisse on plaanis kaasata eelkõige Muhu pagareid. Seppingu sõnul võetakse nõudluse väljakujunedes esimestel kuudel tööle ka kuni kuus uut pagarit.

Väljaspool Eesti piire saab Muhu leiba tänu Martin Seppingu pojale Rasmus Seppingule osta ka Austraaliast. Nimelt on Lääne-Austraalia pealinnas Perthis elav leivameistri poeg juba aasta jagu valmistanud isa retsepti järgi Muhu leiba ka sealsele eestlaskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles