Lugeja küsib: miks TV3 perefilmi reklaamipausil õudusi näitab?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Voonakeste vaikimine».
Kaader filmist «Voonakeste vaikimine». Foto: Kuvatõmmis

Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördus lugeja, kelle hinnangul oli 1. jaanuari õhtul TV3-s näidatava «Heliseva muusika» vahele valitud liialt õõvastavad reklaamid.

«1. jaanuari õhtupoolikul asutasime kogu perega vaatama (ei tea küll mitmendat korda) «Helisevat muusikat» TV3-st. Kuna lapselapsed on vahepeal kasvanud titeeast välja, asusin tõlkima laulu sisu ja selgitama tegevusi.  Ja vanemad, vanavanemad – ühinesime kõik meenutama, kes millal ja kuidas esmakordselt seda filmi nägi. Mõnus õhtupoolik sai hoobi kui algasid reklaampausid. Mitte et neid õige tihedalt oli (seda niikuinii), aga õuduseks kujunes iga pausi ajal reklaamitav film «Voonakeste vaikimine», mille tutvustamiseks valitud kaadrid olid igal korral verine stseen nina ärahammustamisest, üleni verine Hopkinsi nägu ja katuseluugist väljakukkuv verest nõretav laip! Ja nii igal pausil! Kas tõesti peab selle kanali rahvas nende kahe filmi sihtgruppi samaks? Oleks ju võinud ka mõne mõnusa viinasordi ja mõne bordelli reklaamigi lülitada. Oli suur tahtmine televiisor sealt kanalilt ära keerata, aga lastest oli kahju. Ja vihaseks tegi, et teleinimestel nii palju mõistust ei jagu,» kirjutas lugeja.

Vastab TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.

TV3 vabandab väga vaatajate ees, keda «Voonakeste vaikimise» eelklipp häiris. Kuigi tegemist on filmiga, mis kuulub filmiajaloo parimate hulka, võisid mõned klipis nähtud kaadrid tõepoolest antud kontekstis ehmatavalt mõjuda. Üldiselt on programmi reklaamivad materjalid vägagi täpselt ja teadlikult planeeritud ning näiteks vaid lastele suunatud saadete vahel on sellised juhtumid välistatud. Täname vaatajaid tähelepanu pööramast ja anname teada, et TV3 kevadprogrammis on perefilme ootel palju – nii neljapäevaõhtutes kui ka laupäeviti animafilmide näol, mida väga armastatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles