Politsei alustas Auvere õnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energiale kuuluvas Auvere elektrijaamas juhtus eile raske tööõnnetus.
Eesti Energiale kuuluvas Auvere elektrijaamas juhtus eile raske tööõnnetus. Foto: Lugeja foto

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuur algatas teisipäeval Auvere elektrijaama ehitusel juhtunud ja kaheksa vigastatuga päädinud õnnetuse suhtes kriminaalmenetluse.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles BNSile, et kriminaalmenetlus algatati karistusseadustiku paragrahvi 198 alusel, mis käsitleb töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest.

Auvere elektrijaama ehitusel teisipäeva pärastlõunal juhtunud avariis viga saanud kaheksa inimest said Eesti Energia kinnitusel peamiselt hingamisteede kahjustusi.

Õnnetus juhtus veidi enne kella 14, kui Auvere elektrijaama ehitusel toimus avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka. Kannatada said tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad.

Auvere uue elektrijaama ehituse peatöövõtja on Alstomi konsortsium ning käesolev aasta on planeeritud jaama käivitustöödeks. Jaama üleandmine Eesti Energiale on planeeritud käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles