Postkastist vaatas vastu eriti närune ümbrik

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastist leitud katki rebitud ümbrik.
Postkastist leitud katki rebitud ümbrik. Foto: Erakogu.

Tallinlanna Marielle avastas lukustatud postkastist vanaema saadetud jõulukaardi, mis jõudis temani kaks nädalat hiljem katki rebitud ümbrikus.

Naise sõnul läks umbes kaks nädalat, kuni jõulukaart ühest linnaosast teise jõudis. «Kaart oli ümbriku sees, aga nagu näha, on see kätega puruks rebitud,» ütles Marielle, kes pöördus selgituse saamiseks ka Omniva poole. «Kaart ei olnud tavaline, vaid selline paksem ja kihiline ning võib-olla tekitas just see kahtlust, et ümbrikus on midagi huvitavat,» arvas ta.

Omniva kommunikatsioonispetsialisti Erki Varma sõnul on väga kahetsusväärne, et postisaadetised sellisel viisil kannatada saavad. «Lihtsaadetise korral on tagantjärele raske kindlaks teha, kus täpselt kiri kannatada sai, aga igal juhul tasub sellistest juhtumitest meile võimalikult detailselt teada anda,» ütles Varma, et siis saab neid põhjalikult uurida ja vajadusel võtta kasutusele meetmeid selliste asjade vältimiseks tulevikus.

Täiendaval uurimisel selgus siiski, et kuna kirja postkasti panemise ajal oli Omnival selles piirkonnas tööl asenduskirjakandja, siis võis juhtuda, et inimliku eksimuse tõttu läks kiri valesse postkasti.

«Tegemist on keerulise piirkonnaga, kus on mitmeid murdudega majanumbreid ning sellisel juhul võis postkasti omanik aadressi vaatamata ümbriku avada ja alles siis nähes, et kaart ei ole talle, selle juba avatult ise õigesse postkasti panna,» selgitas ta. «Vabandame kirja saaja ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles