Eesti rekord: 82-aastaselt isaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Teadaolevalt on Eestis vanim ema olnud 56-aastane, vanim isa aga koguni 82-aastane - andmed põhinevad viimase 21 aasta jooksul tehtud statistikal.

Isaks on saanud ka 80-aastane mees, 70–79-aastaselt aga juba kümmekond, kuid statistikaameti statistiku Kalev Noorkõivu sõnul ei saa sajaprotsendiliselt kindel olla, kas kõrges eas isad ikka bioloogiliselt lapsevanemad on - nad võivad seda olla ka vaid juriidiliselt, kirjutab Õhtuleht.

Tänavu 6. augustil sai 64-aastaselt tütre näitleja Kalju Komissarov, ajakirjanik Hardi Tiidus sai tütre 63-selt, majandusteadlane Leev Kuum 73-aastaselt.

 Kuuma vennapoja Toomase sõnul on Leev vaatamata soliidsele eale oma tütrele tavapärasest suuremat ajaressurssi pühendav isa - kõrges vanuses isaks saamine olevat talle hoopis lisanud motivatsiooni olla aktiivne ja jagada elutarkust järgnevatele põlvkondadele.

«Kui laps, kes maailma sünnib, on siia ilma isa-ema poolt väga oodatud, kui teda armastatakse, kui osatakse seista selle eest, et lapse eakohased emotsionaalsed ja ainelised vajadused oleksid kaetud, siis on sel lapsel kõik olemas turvaliseks kasvamiseks ja arenemiseks,» tõdes ka pere- ja paarinõustaja Meelike Saarna, märkides siiski, et 50. eluaasta künnise ületanud inimene võiks olla küpsel moel teadlik oma aja- ja jõuvarudest, sest pool elu on paratamatult möödas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles