Päästeamet soovitab korstnapühkija tellida varakult

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päästeamet avaldas täna teate, milles soovitab majaomanikel enne kütmisega alustamist üle kontrollida kütteseadmed ja tellida ootejärjekordade vältimiseks korstnapühkimise teenus juba varakult.

Kütteseadmeid tuleb hooldada vähemalt kord aastas, kuna puhastamata korstnatesse ja lõõridesse kogunenud tahm ja nõgi võivad süttides põhjustada tulekahju. Möödunud aastal sai kütteseadmetest alguse 421 tulekahju ning nendes hukkus kolm inimest, tänavu on hooldamata küttekehad põhjustanud üle 200 põlengu ning nõudnud kaks inimelu.

Ühepereelamu korstnat võivad elanikud ise pühkida, kui selleks on olemas vajalikud teadmised ja oskused, kortermajade puhul peab aga tellima kutsetunnistust omava korstnapühkija.

Täiendavat infot korstnapühkimise kohta leiab veebilehelt Kodutuleohutuks.ee, korstnapühkijate kontakte saab küsida päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles