Vaata, kuidas aasta algus spordiklubides elu keema paneb

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe tarbijatoimetus käis uurimas, kuidas on uus aasta alanud spordiklubides ning kas uusaastalubadusi kaalus kaotada juba täidetakse.

Idakeskuse spordiklubis on uusi kliente aasta mõne esimese päevaga juba kogunenud üle 30, mis on spodiklubi direktori Maksim Prohhorovi hinnangul küllaltki hea tulemus. «Selles kumab väike tõus, sest vaiksematel kuudel lisandub uusi kliente 100 ringis terve kuu arvestuses. Praegu räägime neljast-viiest päevast, millega oleme juba arvestatava hulga uusi kliente saanud,» selgitas ta.

Haaberstil asuva Arctic Spordiklubi tegevjuht Rein Reitalu märkis, et aasta kõrghetked, mil inimesed sporti tegema hakkavad ja spordiklubi liikmeks astuvad, on jaanuaris, märtsis ja sügishooaja algul. «Jaanuar on seotud, teadagi uusaastalubaduste ja pühade lõpuga, märts rannahooaja lähenemisega ning sügis sellega, et inimesed liiguvad väliruumidest tagasi sisse trenni tegema,» ütles Reitalu.

Tervise Arengu Instituut veab aga toitumisrakendust Nutridata. Instituudi analüütiku Madli Martverki sõnul on uute kasutajate arv käesoleval aastal õige natuke kasvanud.

«Kui aga vaadata üleüldiselt toitumisprogrammi kasutajate arvu kuude lõikes, siis suvekuud on üldiselt rahulikumad olnud, mis on tõenäoliselt seletatav sellega, et on puhkuste aeg. Sügiskuudel võib näha jällegi väikest tõusutrendi, kuid detsembris on kasutajate hulk jällegi väiksem olnud, mis on ilmselt seotud jõulude ja aastavahetusega, kui inimestel on muid asjatoimetusi. Kui kiire pühadeaeg läbi, siis võib aasta alguses tõenäoliselt jälle kasutajate arvu suurenemist oodata,» selgitab Martverk.

Personaaltreener Erik Orgu, kes veebis oma virtuaalses kaalulangetamise keskkonnas juba tuhandeid klienti teenindab, märgib samuti, et aasta algus on tunduvalt huvi tervisliku toitumise vastu kasvatanud.

«Seda nii vanade kui uute klientide seas. Jaanuari esimeste päevadega on meil juba 1000 inimest endale kasutajakonto loonud, et saada osa kampaaniast, millega aitame neil esimese kilo tasuta kaotada,» selgitas Erikorgu.ee tegevjuht Raul Liive.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles