Pank andis suurperele veel ühe võimaluse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Lõbu koos varjupaigast võetud neljajalgse seltsilisega oma kodumaja ees Haljala vallas. Viielapseline pere ostis selle 2008. aastal pangalaenuga.
Angela Lõbu koos varjupaigast võetud neljajalgse seltsilisega oma kodumaja ees Haljala vallas. Viielapseline pere ostis selle 2008. aastal pangalaenuga. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Makseraskustesse sattunud Lääne-Virumaa viielapseline pere sai pangalt veel ühe võimaluse oma kohustustest kinnipidamiseks, päästes sellega oma kodu kohesest sundmüügist.

«Meie eesmärgiks ei ole kedagi tänavale tõsta, vaid et inimesed täidaksid oma kohustusi. Kui kliendid ikka rääkima tulevad, siis selliseid otsuseid ka tehakse,» kommenteeris Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Seitsmeks kuuks sõlmitud kokkuleppega tühistas pank varasemalt väljakuulutatud enampakkumise Haljala vallas asuva Rõõmu talu sundmüügiks. Kokkuleppe jooksul peab perekond kinni pidama igakuisest 400 euro suurusest laenumaksest, viivisearvestus selleks ajaks peatatakse ja hiljemalt augusti alguseks peab olema perekonnal likvideeritud Credit24 kiirvõlg.

«Kui need tingimused on korrektselt täidetud, vaatab komitee olukorra uuesti üle. Kui kokkulepet rikutakse, oleme sunnitud jätkama täitemenetlusega,» sõnas panga esindaja. Ta rõhutas, et raskesse olukorda sattunud laenuvõtjad ei tohiks pead liiva alla peita, vaid sellest kohe ka panka teavitama.

Pereema Angela Lõbu oli Postimehele kommentaari andes väga kõrgendatud meeleolus. «Emotsioonid on laes – väga hea, et selle kokkuleppe saime! Sellest peab nüüd piisama,» rääkis ta. Samas mainis, et perekond ise olid lootnud, et ehk alandab pank igakuise makse suurust 300 euro peale.

Haljala vallas elav perekond Lõbu sattus meedia tähelepanu alla seoses pereema detsembri lõpus tehtud üleskutsega sotsiaalvõrgustikus Facebook, kus ta palus abi, et perekonna kodu ei pandaks laenu katteks sundmüüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles