Auveres viga saanud töömees toodi kunstlikust koomast välja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere elektrijaama õnnetuses kannatada saanud töömehed viidi Narva haiglasse.
Auvere elektrijaama õnnetuses kannatada saanud töömehed viidi Narva haiglasse. Foto: Liis Treimann

Narva haiglas toodi täna üks Auvere õnnetuses kannatada saanud mees kunstlikust koomast välja, lähimate päevade jooksul plaanitakse tuua ka teine.

«Patsient saab praegu hingamisega hästi hakkama, tema seisund on täiesti rahuldav,» ütles Narva haigla erakorralise meditsiini kliiniku juhataja Pille Letjuka. Praegu viibib patsient veel intensiivravis, kuid juhul, kui tema seisund ei halvene, viiakse ta järgnevatel päevadel üle üldpalatisse.

Teine Narva haigla intensiivravis viibiv õnnetuses viga saanu on veel kunstlikus koomas, kuid Letjuka avaldas lootust, et peagi tuuakse ka tema koomast välja.

Kaheksast Auvere elektrijaama õnnetuses viga saanud mehest lasid arstid kaks kannatanut koju juba õnnetuspäeval.

Eile kirjutati haiglast välja veel kolm traumatoloogiaosakonnas viibinud meest. Üks raskes seisus patsient viidi aga üle Tartu Ülikooli kliinikumi, kuna oli alust arvata, et tal võivad tekkida tüsistused.

Letjuka sõnul on Narva haigla Tartu kolleegidega suhelnud ning ta kinnitas, et vähemalt praeguse seisuga ei ole mehe seisund halvemaks läinud. «Seda ei saa aga välistada, et tüsistused võivad veel tekkida,» ütles ta.

Õnnetus juhtus Auvere elektrijaama ehitusel 6. jaanuari pärastlõunal, kui toimus avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka. Kannatada sai kaheksa inimest, kes said peamiselt hingamisteede kahjustusi.

Kannatada said tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles