Klubid loobuvad karmidest lepingutest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
My Fitnessi ruumides Viru keskuses teeb soojendust fitnessi Euroopa meister Liisa Otsus.
My Fitnessi ruumides Viru keskuses teeb soojendust fitnessi Euroopa meister Liisa Otsus. Foto: Raigo Pajula

Eesti suurim spordiklubide kett My Fitness loobub aastastest siduvatest lepingutest, mis vahepeal palju pahameelt tekitasid, uuendusi pakuvad teisedki klubid.

«Hakkame pakkuma seda, mida tegelikult kõik liikmed tahavad – vabadust,» ütles My Fitnessi juhatuse liige Erkki Torn, kes loodab, et ka teised klubid lähevad sama teed. «See aeg, mil spordiklubid surusid klientidele peale aastast lepingut, mis ainult negatiivseid emotsioone tekitas, on otsa saanud.»

Torn tunnistas, et tõuke muudatusteks andis Postimehes ilmunud arvamuslugu, mis sai väga palju klubi müügitaktikat laitvaid kommentaare. Inimesed polnud rahul, et lepingu varem lõpetamisel tuli kopsakat trahvi maksta, ja ka sellega, et aasta möödudes pikenes leping automaatselt.

Erinevad pakkumised

Torn loodab spordiklubiga liitumisega seotud riske vähendades kliente juurde võita mitte niivõrd teiste klubide arvelt, kuivõrd nende seast, kes varem üldse klubisid ei külastanud. «Loodan, et meie eeskujule järgnevad ka teised klubid ja turg korrastub,» lausus ta.

Kui My Fitness 2008. aastal Viru keskuses alustas, oli kuumakse 1290 krooni, nüüd on see alanenud 899 kroonile. Sooduspakett kehtis varem vaid aastaks lepingu sõlminutele, nüüd saavad tudengid seda kasutada ka kuude kaupa.

Kõvasti on hinnas alla tuldud nn päevapaketi puhul (hommikust kella kolmeni), mis maksab nüüd Tallinnas 699 asemel 499 krooni kuus. 50 krooni suuruse lisatasu eest saab külastada ka keti teisi klubisid, millest uusim asub Narvas.

Teise suurema uudisena pakub My Fitness neile, kes suvel näiteks spordisaali asemel rattasõitu või metsajooksu eelistavad, pausi võtmise võimalust. Uue sihtrühmana on My Fitnessil sihikul 50+ vanuserühm.
Reval Spordi müügijuht Helen Partasjuk-Sootla ütles, et spordiklubi pakub kõige mitmekesisemat rühmatreeningute programmi Tallinnas.

Aastase lepingu hind on 590 krooni ning selle eest saab lisaks kõigile treeningutele kasutada ka infrapuna- ja aurusauna. Perepakett maksab 1400 krooni. Lastele pakutakse aeroobikat, shaping’ut, jõusaali, kick-poksi, malet ja käsipalli.

Sparta spordiklubis lisanduvad uute tundidena tänavu stressi-eri, fit&strech, spin&­pump, fxmaraton. Suureneb ka lastetreeningute osakaal: tööle hakkavad esmakordselt Eestis laste-zumba trennid ning noortele mõeldud show-tants.

Sparta pakub võimalust liituda 690 krooni eest kuus, lepingust saab lahti öelda kaks kuud ette teatades. Ühe korra pilet maksab 100 krooni.

Arctic Sport lisab tänavu oma treeningplaani tantsulisi tunde. Lisaks saab Tallinna klubi basseinis harrastada aqua­spinn’i treeninguid, millele peagi lisandub veel aquazumba.

Lapsed on oodatud

Lepingute kohta ütles Arctic Spordi juhatuse esimees Andrus Kurvits, et nende sõlmimisel lähtutakse eraldi iga kliendi soovidest ja võimalustest. «Meie baashinnakiri kindlasti ei muutu, küll aga tuleb uusi kampaaniapakkumisi,» lubas ta.

Status Clubi tegevjuht Heleken Lubi ütles, et nende naisklubiliikmeid rõõmustab kindlasti oluliselt täienenud rühmatreeningute tunniplaan ning uued treenerid, mehi aga jõusaali uuenenud väljanägemine.

Lubi lisas, et senisest enam oodatakse klubiliikmeid treenima koos lastega. Lepinguid sõlmitakse nii tähtajalisi kui ka tähtajatuid. Hinna osas lubab tegevjuht olla paindlik ja arvestada üldist majandusolukorda.

«Erineme tavaklubist rahuliku ja hubase keskkonna ning klubilise õhkkonna poolest,» ütles Lubi. Üldiselt on teada, et rahva seas rikaste klubiks kutsutud Status Club on kõige kallim. Palju ei jää hinnatasemelt maha ka Arctic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles