Kindlustusmaakler: huvi reisikindlustuse vastu on kahekordistunud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmveerand reisikindlustuse sõlmijatest eelistab seda teha interneti vahendusel.
Kolmveerand reisikindlustuse sõlmijatest eelistab seda teha interneti vahendusel. Foto: SCANPIX

IIZI Kindlustusmaakleri poole pöörduti 2014. aastal reisikindlustuse sooviga üle 100 000 korra – see on ligi 54 protsenti rohkem kui 2013. aastal.

«Inimeste teadlikkus reisikindlustusest ja selle vajalikkusest on viimastel aastatel oluliselt tõusnud. Järjest enam eelistatakse standardlahendustele paindlikke ja vajadustepõhiseid kindlustamise võimalusi, mis vastavad reisi eesmärkidele,» märkis IIZI Kindlustusmaakleri isikukindlustuse osakonna juht Tiina Neemoja.

Reisikindlustuse vahendaja statistikal põhinedes hindavad inimesed laia valikut kindlustusseltside esindatust ning võimalust seltside pakkumisi ja ka tingimusi lihtsalt omavahel võrrelda. Enamus reisikindlustuse poliise – ligi 75 protsenti, sõlmiti läbi internetikeskkonna, kuna inimeste jaoks on see kiireim ja mugavaim lahendus. Vaid 3 protsenti oli aastaseid korduvreisikindlustusi.

«Inimestel on harjumus teha üksikuid reisipõhiseid kindlustusi, mitte eelistada aastast korduvreisikindlustust. Paljud kasutavad ka pangakaardiga seotud kindlustust, mis siiski teatud reiside puhul ei kata kõiki vajadusi ja juurde tuleb teha üksikpoliise,» kommenteeris kindlustanute reisihuve Tiina Neemoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles