Lugeja küsib: miks on Tallinna sadama koridorid nii pikad?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadama D-terminal.
Tallinna reisisadama D-terminal. Foto: Peeter Langovits

«Miks on D-terminalis nii pikad koridorid? Alati on laevale pääsemiseks vaja kõndida sadu meetreid. Kõige kaugemale jääb alati Stockholmi sõitev laev või siis Baltic Queen, kuhu lapsed lihtsalt ei jaksa kõndida. Miks see nii on?» küsib lugeja.

Vastab Tallinna sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Osaliselt on D-terminalis pikad koridorid, kuna D-terminal teenindab kokku laevasid viiel kail. Kõik kaid, kus silduvad laevad jäävad terminalist teatavasse kaugusesse – mõned lähemale ja mõned kaugemale. Need kaid, mis asuvad kõige kaugemal, on läinud reisilaevade kasutusse tunduvalt hiljem, kui valmis D-terminali hoone ning liinile tulid uued reisilaevad (D-terminali valmimise ajal kasutati neid kaisid kaubalaevade vastuvõtmiseks). Kaide asukohad on ajalooliselt väljakujunenud.  1996. aastal teenindas Tallinna Sadam ca 4 miljonit reisijat, tänasel päeval 9-10 miljonit reisijat aastas. Reisijate arvu kasvades otsustati teha D-terminali laiendus (1999), kuid mitte ehitada veel üht terminalihoonet. 

Millistele kaidele konkreetsed laevad paigutatakse sõltub kaide ja laevade parameetritest (kõik laevad kõikidele kaidele ei sobi) ning laevade sõiduaegadest. Ka sellest, millised teised laevad on parasjagu teistel kaidel ning paljudest muudest asjaoludest.

Juhul, kui mööda galeriisid (koridore) on raske liikuda mingi kehalise näidustuse tõttu, on võimalik  laevafirma või terminali administraatori kaudu tellida ratastool. Samuti on terminalis olemas pakikärud, mida saab kasutada kohvrite ja kottide vedamisel. Terminalis ja galeriides on lubatud kasutada ka lastekärusid.  Loodame reisijate mõistlikule suhtumisele ja vabandame võimalike ebamugavuste pärast. Kahjuks ei ole võimalik laevasid terminalile lähemale tuua ega terminali laevadele lähemale nihutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles