Millisele kuule tasub ostud ajastada?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha eest saab osta vajaminevaid asju.
Raha eest saab osta vajaminevaid asju. Foto: Panther Media

Nutikas oleks teada, millal poed ühe või teise eseme hinda alandavad, sest näiteks novembris maksad sama talvejope eest tõenäoliselt rohkem kui aprillis.

Samas ei pruugi alati teada, millal oleks kõige soodsam aeg osta pulmakleit, šampus või kasutatud auto, kirjutab Business Insider.

Väljaanne tegi erinevate veebilehtede (nagu Dealnews, Daily Finance, Cheap Flights jt) ekspertide hinnangute põhjal kokkuvõtted, millal oleks kõige soodsam aeg üht või teist eset soetada.

Jaanuar

Pärast pühi hinnatakse alla talvel kandmiseks mõeldud riided, näiteks sviitrid, mantlid ja sallid.

Uus mööblikollektsioon tuuakse tavaliselt turule veebruarikuus, seega tasub jaanuarikuus soetada senisest soodsama hinnaga eelmise kollektsiooni laudu, toole ja teisi mööbliesemeid.

Jaanuaris tasub osta ka väärisehteid ja parfüüme, sest veebruaris, enne valentinipäeva, hakkavad nende hinnad kerkima.

Veebruar

Turule jõuab tavapärasest enam uusi elektroonikaseadmeid, mistõttu hinnatakse vanemad mudelid alla. Kaubamajades on tavapärasest enam allahindlusi ka riietele.

Märts

Poed üritavad valentinipäevast alles jäänud šokolaadist ja teistest maiustustest soodsama hinna abil lahti saada.

Märtsis hinnatakse alla ka kohvreid, sest läheneb koolivaheaeg ning sel ajal on rohkem aega reisimiseks.

Samuti kutsutakse märtsi külmutatud toodete kuuks, sest soodsama hinnaga tooteid saab sügavkülma varuks osta.

Aprill

Sel kuul tasub osta suviseid lennupileteid, eriti juuni- ja juulikuuks. Broneeringuid tasub teha nädala keskel: teisi- või kolmapäeval, sest sel ajal kipuvad hinnad olema kõige soodsamad. Aprillis saavad hoo sisse ka kirbuturud, kui ilmastikuolud selleks sobivad. Gizmondo sõnade järgi on aprill hea kuu ka uue sülearvuti soetamiseks.

Mai

Tasub osta kodutarbeid, kevadise hooaja rõivaid või uus madrats. Samuti on lootust, et jõusaalid langetavad veidi hindu, sest paljud varem spordisaale külastanud inimesed saavad maikuus juba õues sporti tegema hakata.  

Juuni

Victorian Secretsis algavad allahindlused ning ka teised pesufirmad üritavad oma hindu sellega kohandada.

7. juunil on rahvusvaheline sõõrikupäev, seega on lootust saada neid maiustusi tavapärasest soodsama hinnaga.

Juuli

Suvekaupa hakatakse odavamalt müüma, et lette sügise ja kooliaja eel kaubast tühjemaks saada.

Emadepäev, valentinipäev ja jõulud on kaugel, seega hinnatakse alla ka ehteid ning seda eriti veebipoodides.

August

Enne kooli hinnatakse alla sügisrõivad, selja- ja arvutikotid ning kontoritarbed. Üliõpilastele mõeldes korraldatakse allahindlusi ka kaubamajade kodutarvete osakondades, näiteks saab odavamalt linu ja käterätikuid. Rannailma lõppedes saab eriti hea hinnaga ka ujumisriideid.

September

Viimaste ilusate ilmade ajal üritatakse tarbijatele müüa aia-, grilli- ja basseinitarvikuid. Kooliaasta alguses võib leida allahindlusi ka teksapükstele.

Septembris müüakse odavamalt ka köögitarvikuid, sest üliõpilased kolivad vanematest eraldi korteritesse või ühiselamutesse ning vajavad söögitegemiseks uusi potte ja panne.

Oktoober

Autode uued mudelid jõuavad sageli turule septembrikuus. Ekspertide sõnul on parim aeg vanemaid mudeleid soetada oktoobris.

Sel ajal ei kipu inimesed reisima, mistõttu tasub jälgida piletihindu.  

Halloweeni kostüümi ostmist ei tasu jätta viimasele minutile, sest siis on see varasemast tunduvalt kallim. Pärast Halloweeni on mõttekas juba järgmise aasta kostüüm ära osta.

November

Novembri alguses võib leida poodidest soodsama hinnaga komme, mille hinnad olid Halloweeni ajaks tavapärasest odavamad.

USAs on populaarne ostlemispüha ka enne tänupühi toimuv Must Reede (Black Friday) , kus müüakse tavapärasest odavamalt erinevaid tooteid, näiteks elektroonikat.

Novembris tasub vajadusel osta ka pulmakleit, sest valmistudes aasta lõpuks ja jõulupühadeks, ei kipu inimesed abiellumise peale nii palju mõtlema kui muidu.

Detsember

Vaatamata jõulude ja uusaastaöö ajal toimuvatele pidustustele on šampus detsembrikuus üsna odav ning pärast jõule müüakse odavalt ka jõulukaunistusi.

Paljud saavad ja kingivad jõuluks telefone, seega tasub osta neid pärast jõulupühi, kui need ei ole enam nii minev kaup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles