Uued rongid kasvatasid sõitjate arvu märgatavalt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Peeter Langovits

Uued rongid ja Tallinna tasuta transport kergitasid Elroniga sõitjate arvu: eelmisel aastal tehti Elroni rongidega üle 5,8 miljoni reisi, mida on 2013. aastaga võrreldes 43 protsenti rohkem.

Ka Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo tõi välja, et eelmise aasta reisijateveos tehtud rekordid tulenevad uutest teenustest. «Usume, et üha suurem hulk inimesi avastab rongiliikluse eelised ning reisijate arv kasvab ka edaspidi, kuid kindlasti aeglasemas tempos kui seni,» lausus Kongo.

Alanud aastaks on Elron seadnud eesmärgiks teenindada 6,2 miljonit reisijat. 

Kongo rääkis, et enimkasutatav liin oli eelmisel aastal Tallinn-Paldiski, kus tehti 1 130 000 sõitu. «Ka populaarsuselt järgmine liin jääb läänesuunale: Tallinn-Riisipere liinil tehti eelmisel aastal 830 000 reisi,» ütles Kongo, kelle sõnul tehti Tallinn-Tartu ja Tallinn-Aegviidu liinidel eelmisel aastal 780 000 ning Tallinn-Keila liinil 460 000 reisi.

«Piletitulu poolest on aga kindlalt esimene Tallinn-Tartu liin, sealt laekub üle kolmandiku Elroni piletitulust. See on igati loomulik, arvestades, et keskmine sõit on seal võrreldes Tallinna lähiümbruse liinidega oluliselt pikem,» lisas müügijuht.

Piletitulu teenis Elron eelmisel aastal 10 082 000 eurot ehk 58 protsenti rohkem kui oli võrreldav number aastal 2013. «Käesoleva aasta piletitulusihiks oleme seadnud 11,5 miljonit eurot,» sõnas Ronnie Kongo.

Tema sõnul töötab Elron reisijate arvu kasvu nimel ning püüab teenust järjest mugavamaks ja reisijasõbralikumaks muuta. Näiteks on Elronil plaanis parandada WiFi-kvaliteeti ning luua otseühendus Tallinna ja Pärnu vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles