Vaata, kuidas endale ise nutikindad teha

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Külmal ajal võib nutitelefoni kasutamine osutuda tõeliseks väljakutseks. Mõne lihtsa nipiga saab aga kõikidest kinnastest teha nutikindad. 

Moodsatel nutiseadmetel on enamasti mahutuvuslikud puuteekraanid, mis tähendab, et mingi toimingu teostamiseks ekraanil tuleb seda puudutada elektrit juhtiva eseme või materjaliga. Inimese nahk sobib selleks hästi, kuid tavaline kinnas ei lase elektrit läbi.

Seetõttu ongi juba mõned aastad turul ka nutikindad, mille sõrmeotstes on spetsiaalne elektrit juhtiv kiht, mis annab võimaluse nutiseadmeid kasutada ka kindaid käest võtmata.

Hinnad on nutikinnastel varieeruvad – alates paaris eurost kuni saja euroni. Odavad nutikindad on tavaliselt lihtsad universaalse suurusega sõrmikud, mis pakase korral külma eest ei pruugi kaitsta. Kallimate kinnaste puhul on valikuvõimalus parem nii värvi, suuruse kui paksuse osas.

Kui nutikinnaste valikust aga meelepärase välimusega sõrmikuid ei leia, saab ka erinevate moodustega oma tavalistest kinnastest nutikindad teha.

Näiteks toodetakse Ameerikas spetsiaalset vedelat polümeeri, mis muudab igasugusele kangale tilgutades riide «nutikaks». Toodet on võimalik internetist tellida. Teine võimalus on õmmelda kinda sisse metalli sisaldava niidiga sõrmeotstesse väike niidikiht, mis on samuti elektrit juhtuv.

Vaata õpetust videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles