Lugeja küsib: kas ma pean juba saadud ajakirjade eest juurde maksma?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Nüüd siis teatati, et uuest aastast tõuseb hind, kuna nad on mulle aasta jooksul saatnud tasuta toiduajakirja ja kalendri,» ütleb pikaajaline Kodutohtri tellija, kes tahab teada, kas ta peab hakkama ajakirja tellimiseks uuest aastast rohkem maksma möödunud aastal saadud eriväljaannete pärast.

«Kirjas oli välja toodud, et kalendri hind on kuskil kolm ja pool eurot ning toiduväljaanne ka kuskil kolm eurot. Öeldi, et kuuhind tõuseb, kuid ei saanud aru, kas see on vanade või uue aasta eriväljaannete pärast,» räägib lugeja, kellel pole muidu midagi selle vastu, et igakuiselt natuke rohkem maksta.

Vastab AS Ühinenud Ajakirjad turundusjuht Kadi Maarand.

Ajakirja kirjastamiskulud on tõusnud ja seetõttu on tõusnud ka kõigi meie ajakirjade hinnad. Hinnatõus on seotud otseselt trükikulude suurenemisega ja keegi ei võta tagasiulatuvalt kellegi käest raha.

Samuti hind ei tõuse otseselt 2015. aasta eriväljaannete tõttu – need hinnad on välja toodud seetõttu, et tellija saaks aru, palju ta tegelikult rahaliselt võidab. Kui ta ostaks need tooted poest eraldi, siis need hinnad ongi sellised, nagu eelpool nimetatatud. Tellija nende eest eraldi ei hakka maksma, talle jääb ikka meie üldine tellimishind, mis nüüd natukene jaanuarist tõuseb. Kindlasti ei küsi keegi lisaraha 2014. aasta eriväljannete eest.

Ajakirja saab tellida vaid vabatahtlikult tellimuse eest ette tasudes ning tagantjärele ei pea keegi midagi tasuma. Varasemalt oli Kodutohtri lisa Toit & Tervis ka eradi tellitav, aga kuna ta ilmub hetkel vaid veebruaris ja novembris, siis sisaldab ajakirja aastatellimus või e-arve püsimakseleping ka neid lisasid ning kalendrit ja seda tasuta.

Kui ajakirja tellimissagedus suureneb, siis ilmselt saab ajakirja ka tellida Kodutohtrist eraldi, seniks aga palume mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles