Transpordihindade langust ei tasu oodata

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kütusehinnad langesid eelmise aasta lõpul märgatavalt, siis transporditeenuste hinna langust see endaga kaasa ei too.

Eelmise aasta viimastel kuudel langetasid kütusemüüjad pidevalt kütuse hinda ning paljudes tanklates on nüüdseks kütuseliitri hind alla euro. Samas pole selle tulemusel bussi-ja taksoteenuste hinnad muutunud, sest ettevõtete sõnul pole kütusehinna langus piisav, et piletite hindu alla tuua, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Taisto Liinide veokorraldaja Jan Landrati sõnul tähendas uute rongide tulek eelmisel aastal arvestatavat kahjumit. «Eelmise aasta lõpus alanud kütusehindade langus on aidanud seda kahjumit meil vähendada ja samuti on seetõttu ni mõnigi bussiliin praegu veel käigus, mille sulgemist me eelmise aasta keskpaigas tõsiselt kaalusime,» ütles ta.

Tulika Takso juhatuse liige Anne Rebane selgitas, et kui 1,23-eurose liitrihinnaga kütuse puhul kulus ühe kilomeetri peale umbes kümme senti, siis tänaste hindadega on see kulu 7,5 senti. «Nii et me räägime ühe kilomeetri peale umbes kahest sendist,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles