Magusa ameti võlu ja vaev

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikul kell kuus on seitse kilo tainast juba lahti rullituna laual ja pagar Annika Angelštok laseb kätel kärmesti käia. Kahe tunni pärast teeb väike pagariäri oma uksed lahti ja Tallinnas Tatari tänaval hakkab levima sooja saia magus lõhn.

«Ma olen kiire tüdruk ja juba kümme enne kuut kohal, sest kui kuuest alustaksin, siis ma ei jõuaks valmis kella kaheksaks, kui esimesed ostjad tulevad. Elan Loo lähistel Liivakülas ja tõusen tööpäeviti kell 4.30. Sel aastal pole probleeme olnud, aga mullu olin küll kaks päeva lumevangis. Teed olid nii täis tuisanud, et jala ka ei saanud läbi. Kui mõnikord hommikuti väsinud olen, siis mõtlen sõber Sassi peale, kellega me Pirital koos töötasime. Sass elas Tamsalus ja tõusis iga päev kell neli, et seitsmeks Tallinna tööle jõuda. Nii et ma lihtsalt ei saa olla väsinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles