Kuus tegevust, mida vannitoas teha ei tasu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meesteajakiri Men's Health toob välja kuus tegevust, mida tasuks ohutuse mõttes vannitoas vältida.

1. Välgu ja mürinaga pessuminek

Igasuguse torustiku, veevärgi ja juhtmerägastiku läheduses on äikesetormiga viibimine ohtlik, ütleb spetsialist Mary M. Cooper. Vältida tuleks duše, vanne, nõudepesu käsitsi, arvuteid ja videomänge. Isegi kui see toimub distantsilt, on välguannus ikkagi piisav, et kahjustada elektroonikat ja sellega koos elektrifitseerida ka veevärgis liikuvat vett.

2. Vana dušiotsiku kasutamine

Pea kolmandik dušiotsikuid sisaldab potentsiaalselt kahjulikke baktereid, nii leiti värskes Colorado ülikooli uuringus. Põhjus seisneb dušiotsikute ülesehituses – selle sügavad sopid on ideaalseks koduks mitmetele mikroobidele. Sa võid ju dušiotsikut puhastada ka kõige kangema kodukeemiaga, kuid mõne aja pärast on bakterid tagasi.

3. Ilma põrandamatita duši all käik

2011. aasta Ameerika haiguste ravi- ja ennetuskeskuse info kohaselt juhtus ligi 230 000 õnnetust vannitoas. Viiendik kõigist neist juhtudest olid seotud märjal ja libedal põrandal kukkumisega. Vannitoamatt võiks sind aga selle ohu eest kaitsta.

4. Pesukäsn

See abivahend on suurepärane, et surnud naharakud seljalt maha küürida, kuid möödunud pesukorrast on nende sees peidus tohutul hulgal mikroobe. Et neist vabaneda, tuleks pesunuustikut kord nädalas äädikaga loputada või nõudepesumasinas pesta.

5. Enne voodisseminekut end märjaks teha

Õhtul või öösiti duši all käimine teeb sinu päeva esiteks pikemaks ja põhjustab muuhulgas hommikust sissemagamist. Kuum dušš on sobilikum teha vähemalt paar tundi enne magamaminekut, sest temperatuurimuutus, mida sellega oma kehale põhjustad, võib tekitada esialgu unetust, hiljem lühemat uneaega, mis tähendab hommikuks väsimust.

6. Seksimine duši all

Libe põrand, aurune vannituba ja kitsas ruum kokku teevad duširuumist kõige halvema koha, kus seksima hakata. Kukkumised keset seksimist võivad olla eriti valusad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles