Lugeja küsib: mida ette võtta, kui kass ei saa oma peput puhtaks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELMO RIIG/SAKALA/
ELMO RIIG/SAKALA/ Foto: Elmo Riig / Sakala

«Olen mures oma 9-aastase pikakarvalise emase steriliseeritud kassi pärast. Ta pepu on juba pikemat aega kakane, kogu aeg lakub, aga puhtaks ei saa. Kraani all pesta olen üritanud, aga ta ei lase. Ka ei ole saanud korralikult kontrollida, mis tal seal on, sest ta rabeleb lahti ja põgeneb. Junnid liivakastis on täiesti «tavalised», » kirjutab kassiomanik.

«Vahel on pärast kastilt tulekut veretilgad põrandal olnud, sain loomaarstilt Sinulox tablette, aga ta ei kannata neid, sest mõne aja pärast oksendab kogu toidu välja. Sabaalune haiseb ebameeldivalt ja tundub, et ta tunneb ennast ebamugavalt, mängib harvem kui varem ja magab rohkem. Sageli näub enne liivakastile minekut õnnetult. Aasta tagasi käisime veretilkade pärast ka ultrahelis, kuid seal ei leitud midagi. Sööb Kd krõbinaid ja toorest sealiha, konserve ei taha üldse. Vahel lakub ka koort või maitsestamata jogurtit. Kui toon õuest orasheina, siis närib hoolega,» kirjutab küsija.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa Tartu Raatuse tn. Loomakliinikust.

Kindlasti peaks kliinikus kas siis ühiste jõudude või rahustavate ravimite toel kontrollima kiisu sabaaluse üle ja puhastama ning vajadusel ka karvad ära pügama. Nahapõletik on kerge tulema tüsistusena.

Soovitan ilmtingimata teha ka uriini kompleksuuringu ja edasine sõltub juba uuringute ja vaatluste tulemustest.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles