Ameerikas keelati Norra vulgaarsed bokserid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Comfyballs

Norra rõivafirma kaubamärk ei saanud USA patendiametilt luba tegutsemiseks, kuna nende toote nimi olevat Ameerika turu jaoks liiga vulgaarne.

Tonic Brands AS sai USA patendiametilt eitava vastuse registreerimaks kaubamärk Comfyballs Ameerika turul, kirjutas The Telegraph.

Amet keeldus kaubamärki registreerimast, kuna see sisaldas sõna «balls» (ingl k sõna viitega munanditele – toim.).

«Selles kontekstis tähendab taotleja kaubamärgi nimi vaid üht – et taotleja kaubamärki kandev toode lubab meeste suguelunditele (balls) mugavat (compfy) aluspesu,» seisab taotluse eitavas vastuses. «Selline kujund ei tekita kahemõttelisust või teisi idiomaatilisi tõlgendusi. See on otse ja selgesõnaline viis kasutada sõna «balls» (eestikeelne slängivaste võiks olla ehk «kotid» - toim) selle asemel, et öelda «testicles» (munandid – toim.).»

Sel aluspesubrändil on bokserite sisse disainitud eriline kukru moodi kausjas tasku, kuhu kandja saab oma peenise ja munandid asetada. Siit ka brändi nimi.

Foto: Comfyballs

Tonic Brands tegi pärast sellise avalduse tegemist järelpärimise, kus märkis, et sõnaraamatud ei pruugi sõna «balls» alati tõlgendada vulgaarseks. Samuti polevat ettevõtte hinnangul tegemist solvava fraasiga.

Et olla täpne, siis patendiamet ei keelusta ettevõttel oma aluspesu Ameerikas «Comfyballsi» nime all müüa vaid seadusta seda, mis ei anna kaubamärgile turul võrdset kaitset teiste seaduslike brändide kõrval.

Tonic Brands kavatseb otsuse veelkord vaidlustada, enne kui bokserite nimi Ameerika turu jaoks näiteks «Cpomfypalsiks» mugavdatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles