Tavalise ostja suur mure - vajalikku kaupa ei müüda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimsetest rasvadest kohvivalgendajaid on poodides küll, kuid ehtsast piimast tehtud pulbrit pole.
Taimsetest rasvadest kohvivalgendajaid on poodides küll, kuid ehtsast piimast tehtud pulbrit pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Eesti piimatööstused on aastaid piimapulbrit piiri taha müünud, pole siinsetes kauplustest seda saada, kuigi ostjaid oleks.

«Mina olen kodune inimene ja ise välja ei pääse, aga olen helistanud poodidesse ja igal pool öeldakse, et piimapulbrit ei ole, kuigi mujal maailmas on see väga populaarne,» rääkis Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördunud Agnes Koit. Naise sõnul kasutab ta küll hea meelega kohvikoort, kuid ühest pakist terveks nädalaks ei jätku. Kuna talle tuuakse toitu kord nädalas, siis kahte pakki ei saa ta endale tellida, kuna teine läheks lihtsalt halvaks. Just mõned päevad enne uue toidu toomist kasutakski ta heameelega ehtsat koore- või piimapulbrit. «On olemas kohvivalgendaja «Carmen», aga see on ju taimsest rasvast, mitte ehtsast piimast,» kurtis ta oma muret.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul Eesti tootjad piimapulbrit väikepakendites ei pakugi ja seega ei saa seda ka tavatarbijale müüa. «Hetkel on meil sortimendis nelja sorti kohvivalgendajaid aga need kõik on välismaist päritolu,» rääkis Bats. Ta soovitas piimapulbrit kasutada pigem siis, kui muud valikut tõesti käepärast pole. «Rimi sortimenti lisandusid käesolevast aastast kauasäilivad kohvikoored, mille säilivusaeg on lausa terve aasta,» pakkus ta välja ühe lahenduse.

Maxima turundusjuhi Ty Lehtmäe sõnul näitab nende poe kogemus, et Eesti inimesed eelistavad selgelt värsket kohvikoort ja tarbivad üsna vähe koorepulbreid. «Kogu kohvikoore müügist moodustab koorepulber umbes kaks protsenti,» tõi näite.  

Maximas on müügil kuus erinevat kohvikoort, mis kõik on valmistatud Eestis. Koorepulbreid on üks ja see on valmistatud väljaspool Eestit. «Kui Eesti tarnijad vastava tootega meie juurde pöörduvad, oleme me loomulikult valmis neid ka sortimenti lisama,» lubas Lehtmäe. Piimapulbrit Maximates ei müüda.

Selveri juhataja Krista Lombi sõnul muutub tarbijate ostukäitumine iga aastaga tervislikumaks ja see mõjutab ka niigi vähese läbimüügiga nn  kohvivalgendajate tarbimis. «Eeldatavasti just seetõttu ei ole meie kodumaised tootjad pakkunud neid kaupu Selverile turustamiseks,» arvas Lomp. Ta lisas, et samas on Eesti tootjad toonud müügile väiksemates pakendites piima, mille läbimüük pidevalt kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles