Rong sõitis taas peatusest mööda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede hommikul sõitis Narva-Tallinna rongi juht Lääne-Virumaal asuvast Lehtse peatusest mööda ja oli sunnitud tagurdama, ettevõtte kinnitusel on tegu raske eksimusega.

Suur oli  reede hommikul ühe Lehtses maha minna soovinud proua imestus, kui rong peatusest mööda sõitis. «Piletimüüja seletas nõutult ukse juures seisnud naisele, et Lehtse peatuses seisid inimesed vales kohas ja vedurijuht lihtsalt ei näinud neid,» meenutas vahejuhtumit üks pealtnägija. Tema sõnul jäi rong peatusest eemal seisma, vedurijuht jooksis läbi rongi ning tagurdas perroonini, kus tuli peale kümmekond inimest. Ta soovis teada, millistes peatustes tuleb olla tähelepanelik ja seista õiges kohas, et rong peatumata mööda ei tuhiseks.

Elroni liikluskorralduse juhi Pille Pärnjõe sõnul on rongijuhil kohustus peatuda kõikides peatustes selleks ette nähtud kohas. Kõnealusel juhul rikkus rongijuht tehnokasutuse eeskirja, mille järgi  on reisirongiga tagurdamine keelatud. «Selleks saab eriloa anda vaid infrastruktuuriettevõtja rongidispetšer, ent rongijuht seda ei küsinud ega teavitanud juhtunust ka otsest ülemust, mis on lubamatu,» rääkis Pärnjõe.

Täna Elronis toimunud koosolekul arutati juhtumit ning rongijuht on hetkel liinitööst kõrvaldatud. «Vabandame klientide eest juhtunu pärast ja teeme kõik endast oleneva, et analoogseid olukordi rohkem ette ei tuleks,» sõnas Pärnjõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles