Lugeja küsib: miks küsib tuntud prügifirma arve eest raha?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sells
Ragn-Sells Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Kuigi Ragn-Sells kodulehel seisab ilus moto «Oma igapäevases äritegevuses lähtume keskkonnasõbralikkusest, efektiivsusest ja kliendi vajadustest lähtuvatest lahendustest», siis tegelik elu näitab teist,» kirjutas lugeja Postimehe tarbijatoimetusele.

«Kliendi vajalikkusest – kliendi soove mitte arvestades saadetakse kordusarve, ja samuti ka järgmise kuu arve, kus kajastub eelmise kuu tasumata summa. Milleks saata kordusarveid kui klient ei ole seda soovinud? Põhjus imelihtne – see on ülikasumlik makstes 2.30 eurot. Efektiivsusest. Kus on efektiivsus kui konteineri tühjendamine maksab 4,78 eurot ja arve koostamine sellest 2,30 eurot? Loomulikult võib siin välja tuua igasugu vabandusi arve hinnast, aga igal juhul on see absurditipp. Keskkonnasõbralikkusest. Kas paberarvete koostamine selleks, et teenida ülikasumit selle müügist on põhjendatud (kulu ei ole ainult paber vaid ka kõik muu)? Täiesti arusaamatuks jääb ikkagi miks saadetakse kordusarveid, kui kliendil tekib maksmata arvelt viivis 0,03 protsenti päevas. Miks ei rakendata viivist? EI OLE kasulik! Palju kasumlikum on saata kliendile mittesoovitud arve hinnaga 2,30 eurot. Klienditeeninduse kommentaar oli ainult, et makske oma arveid õigeaegselt ja siis ei ole ka probleeme. Iseenesest selge, miks siis viivis on arvel kirjas, võiks kohe kirjutada, et saadame teile lõputult kordusarveid?» küsib lugeja.

Vastab Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg.

Klient asub Saue linna KOJV piirkonnas. Seega kehtivad sealsele jäätmevaldajale kõik Saue linna jäätmehooldust ja korraldatud vedu puudutavad õigusaktid sama palju kui vedajat. Antud juhul on tegemist tasulise kordusarve esitamisega võlglasele.

Vedajal on nimelt lepingujärge kohustus esitada jäätmevaldajale kordusarve, kui kliendil on arve tasumata rohkem kui 21 päeva. See tähendab, et kui tasumistähtaeg on 7. kuupäev, siis vedajal on kohustus alates 28. kuupäevast väljastada kordusarve jäätmevaldajale. Kui jäätmevaldaja tasub kordusarve saamisest kahe päeva jooksul oma võla, siis tasulist kordusarve teenust talle ei vormistata.

Jäätmevaldajale võib tunduda ülekohtune kordusarve eest tasu küsimine. Samas koosnebki vedaja teenistus just paljude väikeste arvete summast. Osutatud teenuse eest tasu laekumine on meie äri ellujäämise küsimus, seetõttu pöörame väga suurt rõhku maksmata arvetele ja nende kätte saamisele. Tasulised on just nimelt kordusarved, nende hind on toodud ka kehtivates hinnakirjades ja kliendil on võimalik oma kulusid kontrolli all hoida tasudes oma arved õigeaegselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles