Tarbijakaitse kandis musta nimekirja autokooli

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduauto.
Õppesõiduauto. Foto: Arvo Meeks

Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja autokooli e-Autokoolitus OÜ, kuna ettevõte pole täitnud tarbijakaebuste komisjoni otsust.

Otsus puudutas juhtumit, kus tarbija sõlmis ettevõttega libedakoolituse lepingu. Koolitus pidi toimuma 29. augustil Tallinnas, kuid tegelikult toimus see teisel ajal ja hoopis Pärnus.

Õppur nõudis ettevõttelt tagasi makstud 79 eurot. Autokool väidab, et teavitas kaebuse esitajat muudatusest, kuid ei tõendanud seda.

Lepingu muutmine oleks poolte vahel kokku lepitud juhul, kui tarbija oleks sellele nõusoleku andnud. Nimelt ei saa kaupleja lepingut ühepoolselt muuta. Komisjon otsustas tarbija kaebuse rahuldada, kuid e-Autokoolitus pole kuu aja jooksul otsust täitnud.

Autokool on jõudnud tarbijakaebuste komisjoni ka teise juhtumiga, mis puudutab ärajäänud sõidutunde. Kaebuse kohaselt jäi kahel korral õppurist mitteolenevatel põhjustel ära sõidutund simulaatoril ja ühel korral sõidutund linnas.

Samuti oli klient tasunud 79 eurot riskivältimiskoolituse eest libedarajal, kuid kohapeal selgus, et ta ei tohigi sellel koolitusel osaleda, kuna tal oli eelkirjeldatud asjaoludel läbimata üks sõidutund. e-Autokoolitusel on komisjoni otsuse täitmiseks aega kuu. Samuti on vaidlevatel pooltel võimalus pöörduda kohtusse.

«Mis teha, kui see on nende otsus, siis see on nende otsus. Ei taha kommenteerida seda,» ütles e-Autokoolituse juhatuse liige Vladimir Tabujev, vastates küsimusele, kas firma kavatseb tarbijakaebuste komisjoni otsuseid täita.

Vaata komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtteid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles