Seitse kaasaskantavat võimalust nutiseadme laadimiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiseadete laadimisvõimalused muutuvad järjest mitmekesisemaks.
Nutiseadete laadimisvõimalused muutuvad järjest mitmekesisemaks. Foto: SCANPIX

Tänapäeval asendatamatuks muutunud nutiseadmed saadavad inimesi truult nii puhkusel kui muudel hetkedel, kus nende laadimine võib mõnevõrra keeruline olla – seetõttu on välja mõeldud uusi võimalusi, mis neid käigupealt kõige lihtsamini laadida võimaldavad.

Üks lahendus sellisel juhul on kanda oma kotis akutoitega laadijat või osta kott, kuhu on laadija juba sisseehitatud, vahendab tarbijaportaal Consumer Reports. Selleks, et teada saada, mis neist kõige paremini töötab, testis portaal seitset sellist käekotti, arvutikotti ja laadijat.

Testimisel vaadati, kui mugavad ja kasutajasõbralikud need seadmed on ja mis on nende aku mahtuvus. Testitud toodete puhul varieerus see 1500 ja enam kui 10 000 milliamper-tunnis (mAh) vahel. Võrdluseks olgu öeldud, et keskmise nutitelefoni aku mahtuvus jääb 2200 ja 3000 mAh vahele.

emPowered All-in-One

Aku mahtuvus: 2800 mAh

Kaal: ~ 400 g

Mõõtmed: 10,5 x 7 tolli

Tegemist on õlakotiga, mida on väga erinevates värvitoonides, ja mille õlarihma on võimalik ka ära võtta. Kolmest testitud käekotist oli see ainuke, mille sisse ehitatud laadijat ei saa ära võtta. Koti sees on eraldi tasku pangakaartidele ja lukuga tasku, mille sees on ka laadija. Kuigi sinna saab telefoni laadima panna, ei saa seda taskut laadimise ajal lukuga kinni tõmmata, kuna laadija juhe jääks luku vahele kinni. Kotiga tuleb laadimiseks kaasa USB kaabel, millel on ka mikro USB väljund.

Express Tech Haircalf

Aku mahtuvus: 4000 mAh

Kaal: ~ 365 g

Mõõtmed: 10,5 x 7,5 tolli

Kotti ilmestab selle leopardimuster, saadaval ka oranžis värvitoonis. Laadija aku on eemaldatavas taskus, kus on ruumi ka mobiiltelefoni jaoks selle laadimise ajal. Samas ei mahu sinna kõik nutitelefonid – 4,7-tollise iPhone 6 jaoks oli seal piisavalt ruumi, kuid 5,7-tollise Samsung Galaxy Note 4 jaoks jäi see väikeseks. Sarnaselt eelmise kotiga ei saa ka seda taskut lukuga pealt kinni tõmmata, kui telefon laeb, kuna juhe jääks luku vahele kinni.

Butler Mighty Purse Original Leather Clutch

Aku mahtuvus: 4000 mAh

Kaal: ~ 250 g

Mõõtmed: 7,5 x 4,5 tolli

Nahast naiste käekott on laia värvitoonide valiku, randmepaela, kolme kaarditasku ja lukuga taskuga. Kotis olev laadija on eemaldatav, kuid päris suur, jättes enda kõrval ruumi veel vaid mobiiltelefonile, väikesele kammile ja võib-olla ka huulepulgale.

Powerbag Instant Messenger Laptop Bag

Aku mahtuvus: 6000 mAh

Kaal: ~ 1,4 kg

Mõõtmed: 13 x 20 tolli

Musta või halli värvi nailonist arvutikotil on eemaldatav akulaadija ja palju erinevaid taskuid oma asjade hoiustamiseks. Kotti mahuvad erineva suurusega nutiseadmed, sealhulgas kuni 15-tolline sülearvuti. Samaaegselt saab laadida kolme erinevat seadet (välja arvatud sülearvutit), kasutades kahte kaablit ja ühte lisakaablit, mida saab ühendada laadija USB pesade kaudu.

Tylt Energi+ Backpack

Aku mahtuvus: 10 400 mAh

Kaal: ~ 1,8 kg

Mõõtmed: 18 x 13 tolli

Ruumikas nailonist seljakott ei ole kindlasti kergekaaluline võrreldes paljude teiste endasarnastega, kuid selle suure akuga laadijat on võimalik ka kotist välja jätta. Sarnaselt eelmisele arvutikotile on ka sellel palju erineva suurusega taskuid, kuhu mahub samuti kuni 15-tolline sülearvuti. Seljakott on tugevdatud seljaosa ja reguleeritavate rihmaga. See kott on hea lahendus, kui pead reisides palju tehnikat kaasa võtma.

Lisaks kottidega kaasa tulevatele laadijatele hindasid Consumer Reports toimetajad ka kahte kaasaskantavat laadijat, millega on niisama lihtne käigupealt nutiseadet laadida.

Motorola Power Pack Micro

Aku mahtuvus: 1500 mAh

Kaal: 56 g

Mõõtmed: 2,5 x 1,75 tolli

Motorola väike ristkülikukujuline laadija on saadaval kaheksas erinevas värvitoonis. Laadija ühes otsas on tavapärane USB otsik ja teises otsas mikro USB otsik. Kaasa tuleb ka otsikute peale minev kaas, millega saab neid katta, kui nad kasutuses ei ole. Kuna seadmega tuleb kaasa ka USB kaabel, millel on mikro USB väljund, siis ei ole sellega võimalik laadida Apple'i seadmeid.

Anker 2nd Gen Astro Mini

Aku mahtuvus: 4000 mAh

Kaal: 112 g

Mõõtmed: 1 x 3,7 tolli

Modernse silindrikujulise disainiga laadija on napilt 10 sentimeetrit pikk ja mahub praktiliselt igasse taskusse ja kotti. See on saadaval viies erinevas värvitoonis: must, sinine, roosa, hõbedane ja kuldne. Sarnaselt Motorola kaasaskantava laadijaga on ka sellel olemas nii tavapärane USB pesa kui mikro USB pesa ja kaasa tuleb ka USB kaabel.

Pärast seitsme kaasaskantava laadija testimist jõudsid Consumer Reports toimetajad järeldusele, et kuigi laadijatega käekotid on üldiselt kenad, ei ole nad väga praktilised – mõnes olevat laadijat ei võimalik ka koti küljest lahti võtta.

Nende hinnangul on lihtsam kasutada kergemaid kaasaskantavaid laadijaid, mida saab lihtsalt kotti visata ja mis ei võta ka nii palju ruumi, kui sisse ehitatud laadijad.

Seljakottides olevad laadijad toimisid hästi – ka mitut seadet samaaegselt laadides –  ja seda lahendust soovitavad nad neile, kes peavad palju ringi liikuma ja kannavad sageli kaasas mitut erinevat nutiseadet.

Pilte kaasakantavatest laadijatest näeb Consumer Reports lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles