Üle poole eestlastest kardab töökaotust

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ERGO kindlustuse tehtud uuringust selgus, et 52% töölkäivatest eestlastest kardab tööd kaotada ning peab vähetõenäoliseks uue samaväärse töökoha leidmist.

ERGO Balti riike hõlmanud turvalisuseuuringust selgus, et kõige enam kardavad töökaotust inimesed vanuses 35—44 (60% vastanutest) ja vanuses 45—54 eluaastat (57% vastanutest). Kõige vähem muretsevad töö kaotamise pärast noored vanuses 18—24 aastat.

«Kuigi tööturu olukorrast ja heade töötajate puudusest on avalikkuses pidevalt juttu, ei tunne inimesed end sellegipoolest tulevikule ja karjäärile mõeldes kindlalt. See on ka igati mõistetav, sest uuringu järgi töö kaotamise ees hirmu tundvatel 35—54-aastastel inimestel on suure tõenäosusega pere ja lapsed ning kodulaen,» ütles ERGO Eesti kindlustusdirektor Andres Konsap.

«Kuna 18—24-aastastel noortel pole enamikul juhtudel veel kohustusi kodulaenu ja pere ülalpidamise osas, ei tunne nad ka töökaotuse ees nii suurt hirmu,» lisas Konsap.

Uuringu järgi kardavad mehed ja naised töökaotust enam-vähem võrdselt. Samuti tunnevad selle ees ühtviisi hirmu nii avalikus kui ka erasektoris töötavad inimesed.

ERGO turvatundeindeksi uuring korraldati Eestis, Lätis ja Leedus veebiküsitlusena. Uuringufirma SKDS küsitlusele vastas Eestis 1000 inimest vanuses 18—74 eluaastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles